25 godina od ubistva bogoslova Milića Blažanovića u manastiru Srpske Pravoslavne Crkve

Za VOMINFO: Bojan Jovanović

Šta se desilo gradjanima Srbije da sad živimo sa tolikom dozom nedostatka  samopouzdanja, empatije i samopoštovanja i kako je nama zavladao  provincijalni sindrom i mentalni sklop potčinjenosti pred birokratama i mediokritetima čistim predstavnicima besčašća,  laži i prevare?

 Kako smo postali saučesnici nečega što počiva na skrivanju prljave savesti, panja ruku od nesreće suseda o kojemu zavisi i naša sudbina, a istovremeno zazivati empatiju za drugoga unesrećenika je laž i vodi u propast, jer ideja koja je invalidna i prljava u svojim korenima ne radja život i budućnost slobodnih ljudi i naroda.

Kako smo dozvolili da se sa našom duhovnošću tako lako poigra kult ‘krvi i tla”, organizacija koja je naj odgovornija za raspeće srpskog društva farisejska i licemerna organizacija koji se podmuklo krije iza priče o Hristu, pravoslavlju, pomirenju i ljubavi.

SPC  je nastala na  iskrivljenoj slici hrišćanstva  i pravoslavlja koje počiva na kriminalnoj dogmi zasnovanoj na ratnohuškanju, mržnji i smrti.

SPC je hegemonistički parazit koji decenijama  živi od beskrupuloznog sisanja životne snage porobljenog srpskog naroda, što ne znanjem, što političkim mahinacijama.

Srpska Pravoslavna Crkva  je glavni duhovni i ideološki inspirator gotovo svih zala, razaranja i ratova koji su zadesili region bivše Jugoslavije.

Ako izuzezmo terorističke organizacije  sa snažnim uticajem verskog ekstremizma kao što je Al Kaida i ISIL, SPC je jedna od retkih takozvanih verskih organizacija o kojoj se raspravlja na najvišem sigurnosnom I političkom nivou.

https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/odrzan-okrugli-stol-utjecaj-srpske-pravoslavne-crkve-na-politicke-tokove-i

Pre neko jutro  ranom zorom dobio sam obaveštenje da je izgleda patrijarh venčao prvi homoseksualni par I da se što je verovatno koincidencija prezimena konačno dovatio par Vučić-Dodik.

I baš dok pričamo da ne znamo  ko će tu koga , ali ko će da na…..to sigurno znamo, stiže još jedna vest da nije u pitanju venčanje.

A što je pobogu?

Patrijarh organizacije koja je presudjena za učešće u ratnim zločinima i genocidu blagosilja čoveka koji treba da ubedi ceo svet da u suštini treba činiti zločine bez kazne i pokajanja

I to u dan, 23 maj, kada je spc počinila zločin bez presedana, u dan kada je posle višemesečnog  seksualnog  zlostavljanja u manastiru Srpske pravoslavne crkve ubijen bogoslov Milić Blažanović.

U videu poslušajte ispovest svedoka.

Policija nikada nije istražila ovu smrt kako treba i niko nije bio uhapšen Iako je  ovo pitanje prijavljeno policiji u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U strogo kontrolisanom medijskom diskursu u Srbiji koji obavlja zadatak formatizacije i logistike percepcije srpske populacije, u kontekstu nestanka dece, nikada se ne otkriva pozadina zastrašujućih

razmera zločina nad decom – otmice, prodajni lanci, ritualna pedofilija i ritualna žrtvovanja dece.

Po svim svedočenjima smrt bogoslova je ritualno ubistvo.

Dete je nadjeno bez glave I šaka, razneseno modifikovanom bombom, a tadašnji poglavar SPC patrijarh Pavle koga SPC priprema za sveca nikad nije posetio porodicu niti im uputio bar pismenu reč utehe.

Kakvo se zlo krije u Crkvi Srbije, koja poput mašine melje ljudske živote i ima neku svoju unutrašnju nakaradnu, i još gore, nekažnjenu logiku.

Počivaj u miru mladi čoveče. Nakon osude zločina u Srebrenici dolazi na red i da se obračunamo sa zločinačkom organizacijom koja sebe zove Pravoslavnom crkvom.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment