Abazović: Izjava Fajon prejaka, volio bih da mi neko kaže koji to dio sistema Crne Gore ne funkcioniše

Pobjeda

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović komentarisao je trenutnu političku situaciju u zemlji, rekavši da ne zna šta se to vanredno dešava, kao i da bi volio da mu neko kaže koji to dio sistema Crne Gore ne funkcioniše.

Upitan da prokomentariše izjavu ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon koja je kazala da je Crna Gora postala rak rana evropskih integracija, Abazović ističe da je u pitanju izjava koja je prejaka.

“I tamo se ljudi trude da se politički pozicioniraju. To nije ništa nelegitimno”, kazao je Abazović gostujući na televiziji A plus.

Kako je kazao, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu se sreo sa Fajon i Ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksanderom Šalenberom.

“Popričali smo. Volio bih da je crnogorska javnost imala priliku da čuje gospodina Šalenberga. Šta je čovjek govorio na sastanku o Vladi i Crnoj Gori, da je javnost to čula imali bi drugačiju perspektivu”, kazao je Abazović.

Osim toga, Abazović je kazao da bi, da Vladi na čijem je čelu nije izglasano nepovjerenje, pitanje evropskih integracija bilo riješeno.

“Ali svakako, riješiće se istim algoritmom koji sam predložio ranije. Van toga nema ni rješenja u vezi Ustavnog suda”, istakao je.

Dodaje i da je pravo pitanje kome nije odgovaralo što se nije desilo to da pitanje EU integracija bude završeno.

“Zašto oni koji su izglasali nepovjerenje nisu napravili novu vladu, njih 50. Lako je srušiti vladu, problem je napraviti je. Nemaju ideju kako. I tada sam najavio da ćemo ući u konfuziju u koju smo ušli. Međutim, na moju radost i na radost građana Crne Gore, ta konfuzija je značajno manja nego što su oni mislili da će da bude. Jer, svi oni protesti i sve one stvari koje su se dešavala su bile projektovane. Kao i potpisivanje Temeljnog ugovora pred podgoričke izbore. Svaka stvar je bila pročita”, rekao je Abazović.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment