Abazović: Poslanici da ovaj put budu odgovorniji prema građanima, pojedinci da objasne kako su stekli imovinu

Građanski pokret URA na konferenciji za medije predstavio je Predlog zakona o porijeklu imovine koji će ponovo predati u skupštinsku proceduru.
Predlog Građanskog pokreta URA će, kako su naveli, omogućiti da se ispita porijeklo imovine od devedesetih godina pa do danas i da se nelegalno stečeni novac vrati u kasu svih građanki i građana.
Predsjednik GP URA Dritan Abazović kaže da ovo zakonsko rješenje nema nikakvo vremensko ograničenje za ispitivanje porijekla imovine.
Moraju pojedinci da objasne kako su stekli imovinu inače će se sva dati na raspolaganje građanima Crne Gore. Raduje me da je VDT pokrenulo priču oko rješenja povodom oduzimanja nelegalno stečene imovine. Vjerujemo da će poslanici ovaj put biti odgovorniji prema građanima i da prihvate ovaj Predlog zakona, rekao je Abazović.
Poslanik URE Miloš Konatar kaže da ovim zakonskim rješenjem nijedan sadašnji ili bivši funcioner nije zaštićem imunitetom. 
Abazović kaže da će u fokusu biti oni funkcioneri ili ljudi koji na svaki način iskaču iz onog što bi bilo legalno sticanje imovine.
Ovo se odnosi na sve građane protiv kojih se pokreće istraga ali i za one ljude koji su dovođeni u vezu sa organizovanim kriminalom, kaže Abazović.
Imam informaciju, dodaje Abazović, da Vlada priprema rješenje, svaka im je aktivnost copy-paste, naveo je.
Pres možete pogledati na linku ispod:

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment