Bratić: Ne plašim se ni sudova ni tužilaca

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić prokomentarisala je za Portal RTCG tužbu predatu od zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Osnovnom sudu u Podgorici, ističući da je radila sve po zakonu i da se ne plaši ni sudova ni tužilaca.

“Nemam ništa protiv postupaka i ne plašim se se sudova ni tužilaca, radi se o ljudima koji samo rade svoj posao. Nemam straha od njihovog posla jer sam radila sve po zakonu. Mi smo, u stvari, na istom zadatku, a to je da utvrdimo krivca i tako će i biti”, kazala je Bratić. 

Smatra da bi minimum moralne i stručne odgovornosti bio da zaštitnica imovinsko-pravnih interesa odgovori kako je izgubljeno sedam miliona eura državnog novca u vrijeme njenoga mandata i ko će to da nadoknadi.

“Iako, naravno, može da ne izgleda prijatno nekome ko se nije navikao na hajku, naravno, političku, kakva se vodi protiv mene evo već nekoliko godina, I ne jenjava, meni je, upravo zbog svega toga, drago što su postupci pokrenuti jer će se napokon utvrditi da je jedina, isključiva, namjerna i svjesna krivica upravo Zaštitnice što su ti postupci izgubljeni”, zaključila je Bratić.

RTCG

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment