Bursać: Moskva i Beograd ozbiljno planiraju rat na Balkanu!

piše: Dragan Bursać

“Poslanici NS RS-a danas su usvojili deklaraciju o proglašenju nezavisnosti. U prekidu je saobraćaj na međuentitetskim administrativnim crtama. Dobrovoljci iz Srbije već prelaze Drinu. Pale su prve žrtve, počinje rat. Pa pitam Međunarodnu zajednicu, šta će biti ako za koji mjesec ovo bude jedini mogući scenario ili možda “najbolji od svih loših scenarija”?

“Moskva pokušava “da otvori novi front na Balkanu”, ali da bi to postigla ne mora da šalje svoju vojsku u region”, naveli su tokom marta 2024. Ivana Stradner i Mark Montgomery iz Fondacije za odbranu demokratije u analizi za Wall Street Journal. Pri tome su upozorili da “Rusija treba samo da se osloni na Srbiju u podsticanju nasilja i nestabilnosti, računajući na to da će NATO posustati”. 

Rusija ima srpsku vojsku pod svojom komandom

Neko će kazati, sa punim pravom, dobro su progledali na oba oka! Naime, ono što se dešava na Zapadnom Balkanu, od četničke kontrarevolucije u Crnoj Gori iz avgusta 2020, do nas predstavlja najbrutalnije miješanje Ruske Federacije, što direktno, što preko svojih proxija (Srbije) u unutarnje stvari drugih država i narušavanje ionako krhke stabilnosti, prije svega u BiH i Crnoj Gori.

Radiosarajevo.ba

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment