Član SD BiH pita Željku Cvijanović čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici

Šef kluba poslanika Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu Federacije BiH Damir Mašić postavio je otvorena pitanja članici Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željki Cvijanović s obzirom da je, kako je naveo, najavila da bi usvajanje Rezolucije o Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a moglo izazvati nemire u BiH.

Mašićeva pitanja za Cvijanović su čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici:

1. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva RS koji su planirali mučku likvidaciju hiljada ljudi?

2. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva RS koji su naredili ubijanje?

3. Zločinaca iz vojske RS koji su mučki ubili nevine ljude?

4. Njihovih pomagača koji su nevine žrtve genocida krišom zatrpavali u masovne grobnice?

5. Onih koji su ih godinama kasnije u više navrata prekopavali i premještali u sekundarne i tercijarne masovne grobnice?

6. Zločinaca i monstruma Karadžića i Mladića koji su u toku agresije na BiH sve to planirali i radili, da bi se nakon iste kao najveći miševi krili po Srbiji prerušeni u babe?

7. Režima RS-a kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijeđa i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog?

“E zato je prvo cijelom čovječanstvu, ljudskoj civilizaciji, kao i svima nama na ovim prostorima potrebno da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kao trajno svjedočenje na ono što su monstrumi uradili. Isti oni koje vi štitite i slavite svih ovih godina”, poručio je između ostalog Mašić.

radiosarajevo.ba

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment