ČOVIĆ POKUŠAO DA ZASTRAŠI NOVINARA PORTALA AKTUELNO: Panični poziv u 22

Nikoga nije iznenadilo kada je zajedno sa SNS preuzeo vlast u Srbiji prije 12 godina, ali ovog puta kao čovjek iz sjenke i namještenik Aleksandra Vučića u prvi mah u FK Crvena zvezda, a potom i kao navodni spasilac KK Crvena zvezda. Ali tajni podaci su počeli da cure na sve strane, imperiji se bliži kraj i zato je nervoza velika, teško je izdržati toliki pritisak. Nije to lako, frka grči mozak, potezi su sve nepromišljeniji.

Poznati beogradski provokator, skandal majstor i siledžija, predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, svoju morbidnu praksu prijetnji i zastrašivanja novinara polako je počeo da upražnjava i izvan granica Srbije. Ovaj vječiti funkcioner i uhljeb svake vlasti u Srbiji u posljednjih 40 godina, koji trenutno za srpskog autokratu Aleksandra Vučića obavlja prljave poslove u sferi sporta, pozvao je novinara sportske redakcije Portala Aktuelno Stanka Radulovića u petak u 22 sata, sa jasnom namjerom da ga zastraši.

Povod za ovakav psihotično-kriminalni ispad Čovića je, po svemu sudeći, istina i objektivna kritika koje Radulović i Portal Aktuelno iznose o Čoviću, KK Crvena zvezda, ali i o njegovom nalogodavcu, predsjedniku svega i svačega u Srbiji, neostvarenom huliganu (kako ga naziva Milojko Pantić) autokrati Aleksandru Vučiću. Uredništvo Portala Aktuelno adekvatno će reagovati na ovaj bijedni pokušaj zastrašivanja i prijetnji psihotičnog Vučićevog sportsko-političkog izmećara.

Prije toga objavljujemo komentar novinara Radulovića na Čovićevo kabadahijsko ponašanje:

U našem društvu uvreženo je mišljenje da poslije 22.00 telefonom ne treba nikog zvati, jer je nekulturno i nevaspitano, pošto je to termin kada na ovim prostorima veče prelazi u noć. Zbog toga je noćni poziv Nebojše Čovića, tačno u 22.00, istovremeno neizgovorena prijetnja da počinje noć tokom koje vlada zakon jačeg.

Nebojša Čović, beogradski kabadahija, koji je kroz karijeru “sportsklog radnika” prijetio mnogima – Dušku Vujoševiću u studiju pred tv kamerama, Dejana Anđusa sačekivao u ponoć ispred redakcije. Poznat je i po ranim jutarnjim napadima na redakcije, koje nisu pisale i govorile ono što bi on želio, prijetio je brojnim beogradskim novinarima i uvijek prolazio nekažnjeno, zbog straha onih na koje je nasrtao.

Pomahnitali Vučićev poltron Nebojša Čović počeo da zove novinare i izvan Srbije sa zaštićenog broja koji obično dijeli srpska BIA

Ovog puta u kratkotrajnom telefonskom razgovoru dobio je poruku da se sa druge strane ne nalazi Dejan Anđus, ali ni mnogobrojni drugi beogradski Anđusi kojima je želio da zavrće uši.

Možda neko i ima razumijevanje za njegovu nervozu, histeriju, za njegove napade bijesa, jer se radi o čovjeku kojem je politika odavno ispila razum i osjećaj za realnost. Čović je u proteklih 40 godina bio privezak, bolje rečeno, nevjerni Toma svih beogradskih vlasti. Bio je komunista u SFRJ, potom kao gradonačelnik Beograda bio poslušnik Slobodana Miloševića i pudlica Mire Marković, a prvi ih je izdao. Bio je sljedbenik DOS-a,  Voje Koštunice i društva. Njegovi repovi su se povlačili i po DS-u Zorana Đinđića i Borisa Tadića, kao i u finansijama kosovskih Srba.

Nikoga nije iznenadilo kada je zajedno sa SNS preuzeo vlast u Srbiji prije 12 godina, ali ovog puta kao čovjek iz sjenke i namještenik Aleksandra Vučića u prvi mah u FK Crvena zvezda, a potom i kao navodni spasilac KK Crvena zvezda.

Mahinacije oko vraćanja 17 miliona duga, registracije Ive Lole Ribara u FMP, a potom i preregistracija FMP-a u Crvena zvezda Telekom i zamrzavanje Crvene zvezda Diva samo su dio velikih podviga vlasti koja ovih mjeseci 2023. godine doživljava svoj krah.

Znaju to Nebojša Čović i Zvezdan Terzić, kao predsjednikovi specijalci za “posebne” zadatke, i zbog toga je panika ogromna. Tajni podaci su počeli da cure na sve strane, imperiji se bliži kraj i zato je nervoza velika, teško je izdržati toliki pritisak. Nije to lako, frka grči mozak, potezi su sve nepromišljeniji.

Želio je Aleksandar Vučić, uz pomoć Čovića i Terzića da stavi tačku na “crno-bijeli svet” i da stvori neki ”srpski svet”, ali su se po svemu sudeći previše zaigrali. Tako da su ovom trenutku mnogo bliži stavljanju tačke na “crveno-bijeli svet”, ali i na ”srpski svet”.

Zbog toga bi možda, kada se nađu na klupama koje im zaista pripadaju, prikladnija garderoba za svu trojicu bila “košuljica” sa poprečnim crno-bijelim šarama.

Naime, od kad je Čović preuzeo “brigu” o KK Crvena zvezda Telekom, bolje rečeno mutanta, Regionalna Admiralbet ABA liga pretvorena je u cirkus, u vašarište, u takmičenje bez smisla u kojem vlada totalni haos, koji samo njemu odgovra. Prijetnje, ucjene, saopštenja uoči svakog važnijeg meča postali su kolorit koji ne bi trebao da ima bilo kakve veze sa sportom, ali su oni najsnažnije oružje ove i ovakve Crvene zvezde. O regularnosti takmičenja nema govora, jer nijedno taklmičenje ne može biti regularno ako je samo jedna utakmica namještena, ako je samo jedan rezultat unaprijed dogovoren, a od preuzimanja Crvene zvezde mutanti iz Železnika svake sezone igraju najmanje dvije namještene i unaprijed dogovorene utakmice po scenaruju koji odredi Nebojša Čović i po kojem na kraju utakmice već 12 godina uvijek pobjeđuje nedonošće Aleksandra Vučića i njegove ozloglašene porodice.

Posljednji put FMP je pobijedio Crvenu zvezdu, i to dva puta, još u proljeće 2011. godine. Tog ljeta predsjednik i vlasnik KK FMP Železnik Nebojša Čović postao je direktor Crvene zvezde, i od tada mutant iz Železnika, Crvena zvezda ima niz od 40 pobjeda protiv kluba svog direktora, koji mora da bude u sjenci kako se veliki “bos” u liku predsjednika svega i svačega u Srbiji ne bi srdio.

U istoriji sporta ne postoji sličan primjer da u istom rangu takmičenja igraju klubovi jednog čovjeka i da je jedna “persona” vlasnik jednog, a direktor drugog kluba. Takmičenje u kojima takvi klubovi u svakoj sezoni odigraju od dvije do pet ili šest utakmica ne može biti regularno i jednog dana bi, a čini se da će to biti veoma brzo, neko zbog toga morao  krivično da odgovara.

Zato i ne čudi panični poziv u 22, jer i one košuljice sa poprečnim prugama su počele da se šiju na beogradskim ulicama, mjere su odavno uzete.

Stanko Radulović

Aktuelno

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment