Crnogorski Rossi iz Dubrovnika

Slobodan Backović iz Dubrovnika, rodom Crnogorac iz Drenovštice kraj Nikšića, koji se nalazi na čelu udruženja. ” Društva crnogorsko hrvatskog prijateljstva dubrovačko neretvanske županije” je na nedavno održanoj motorciklistickoj trci ‚‚GROBNIK‚‚ osvojio treće mjesto među 150 učesnika !
Inače , ovaj četrdesetpetogodišnji Crnogorac , koji se intenzivno počeo baviti trkama na stazi tek od 2019.godine , učesnik je mnogih značajnih motociklističkih trka od kojih se izdvajaju SPEERRACING (Njemačka), BOBO RACING (Italija), FAST BIKE (Njemačka), ACTIONBIKE SPEERRACING (Njemačka) . Sa svojim motorm Suzuki GSXR 1000 ( prerađenim za stazu ) do sada je u svom domu zaređao tri značajna pehara.
“To je neopisiva ljubav koja me veseli u životu! Motor je moja ljubav od kad znam za sebe, od malih nogu sanjam da sam na stazi! Taj ośecaj me opušta i vraća u život ! Nažalost moji roditelji nijesu bili u mogućnosti da finansiraju i prate moje želje, da sam u 20-tim godinama imao sponzora ili sredstva ko će to sve pratiti finansijski sada bi bio kao Rossi! – smije se Backović.

“Kada sam posložio u životu neke stvari i ostvario sredstava za moj hobi, odlučno sam krenuo na stazu! Staza je nešto neopisivo, to se treba probati , a ne riječima opisivati. Adrenalin, užitak, sreća, ljubav, vožnja motocikla stazom je poseban ośecaj. Zadnje tri godine sam baš često uspio sebi ispuniti tu želju, bolje rečeno luksuz! Za stazu imam trkački motor koji nije za cestu već samo za staze, prilagođen je baš za vožnju trka Suzuki GSXR 1000. Dvodnevni boravak na stazi košta otprilike 2000 do 2500 eura, tako da trka motociklom nije baš jeftin hobi. Među nekih 200 motora (ovisi o događaju ), se treba boriti i doći među prve, što sam i uspio u par navrata! Svaki novi pehar je veća volja za slijedeći put!” – istice Backovic


Slobodan Backović je od skora i odbornik grada Dubrovnika . Odnedavno je počeo i sa renoviranjem svoje starine, porodične kuće svojih predaka u Drenovštici kako bi u slobodnom vremenu uživao u krajoliku đe je kao dijete boravio.

VOMINFO.COM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment