Daniel Popović otkrio ko je Džuli iz njegove hit pjesme: „To je bila prava osoba“

Muzičar Daniel Popović je s pjesmom Džuli predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji  1983. godine u Minhenu đe je osvojio visoko četvrto mjesto, a ova numera je postala hit.

Tekst je napisao Mario Mihaljević, a ime Džuli bilo je Danielova ideja, piše Index. hr.  Sada je otkrio da je riječ o stvarnoj osobi.

 Otkrio kome je posvećena pjesma

Tako je zvao svoju prvu ljubav koja je iz Njemačke s roditeljima došla na more. „Angela je bila osoba kojoj je namijenjena ta pjesma kao iskustvo. Angela Basevral“, otkrio je Daniel u IN magazinu.

U razgovoru se priśetio i evrovizijskog nastupa.

„Prije izlaska na scenu, scena se jako brzo mijenjala. I onda su prije mene izgurali neki klavir. Kad sam se ja provlačio kraj tog klavira, zapeo mi je pojas od te plave jakne, ali sam se ja uhvatio za onu kuglu od tog klavira i nekako se prebačio preko toga.

https://youtu.be/3_Om9CwBiHU

Ispod je bilo maltene četiri metra, ja bih se raspao dolje kao lubenica da sam pao. Tako da sam pod tim stresom morao pjevati, pa neko kaže, “viđi ga, stoji kao drvena Marija”. Bio sam sretan da sam živ uopšte“, ispričao je.

Pjesma ga proslavila po Evropi

Džuli je prepjevana na mnoge svjetske jezike.

„U Norveškoj je ABBA imala 25.000, a ja sam imao 40.000 hiljada pośećenosti, što je fenomenalno. Bio sam u jednom trenutku sam ispred Majkla  Džeksona po broju prodanih ploča, konkretno u Norveškoj.

Što se tiče Njemačke, tu sam prodao 500 hiljada singlova, đe sam bio ispred Dejvida  Bouvija i Majkla Džeksona na top listama. “Bravo” je osnovao moj fan klub, to je stvarno bilo ludilo. Išli smo iz šou programa  u drugi šou program“, rekao je Daniel Popović .

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment