ĐE NAS TO VODE

piše: Perović Vukašin

 Izbori su pokazale svu našu nesreću. Ovi uz Mandića, Kneževića i Jokovića su glasali za izdaju Crne Gore i Vučićeve interese srpskog sveta. Dritanovi i Bečićevi su glasali za lične interese i mjesta po dubini, a ne smeta im Vučićev srpski svet. Milojkovi su glasali za iluziju nezarađenih velikih plata i penzija i naravno, podržaće Vučićev srpski svet. Koalicija Zajedno je glasala za Crnu Goru, a protiv Vučićevog srpskog sveta. Manjine su glasale za Crnu Goru, a što se tiče srpskog sveta, neki su protiv, a za neke ćemo da vidimo. 
 Sada nam je Vlada kao fudbalska reprezentacija, svi bi da sastavljaju ekipu. Veliki i mali igrači, mediji, narod… baš svi. Samo mrčni Spajić ništa ne zna. Jedni treba da se izvinu, drugi da se promijene, treći da se ograde, četvrti da se razdruže… Iz njegove konfuzije jedino je jasno da se ne pita ništa, nego čeka da mu jave. A iz afere Kvon vidimo da Vučiću ne trebaju bliski saradnici nego slijepi poslušnici. Zato potrčko Dritan ruši Spajića Srbina.
  A razne su kombinacije. Od ravnogorsko-svetosavske do crnogorsko-evropske. Vjerovatno neće dobiti instrukcije da pravi vladu sa četnicima, a izgleda da su nešto dužni Vučiću, pa neće ni sa Crnogorcima. Sad je to Spajić, Bečić i manjine. To je najlukavija opcija. Navodno evropska, a u stvari svetosavska. U početku će biti borba za preživljavanje, dok se manjine ne naviknu na velike fotelje i mjesta po dubini. Onda uz pomoć svetosavaca i Dritana do dvije trećine i nestanka Crne Gore. Neko od manjina će izaći, ali nas prošla vlada opominje. Kad se zasjedne, teško se ustaje. 
 Dok naivni narod misli da od njega nešto zavisi kada je podijeljen, Spajić čeka poruku Evrope i Amerike. Za obične smrtnike njihovi prioriteti su nedokučivi. Da li nas napadaju kada nas brane, ili nas podržavaju kada su protiv nas? Je li u pitanju sitna lična korist, ili principi pravde i interes civilizacije. Đe nas to vode? Vidi li Iko svjetlost ili svi pratimo laž? Znaćemo ubrzo. Ako mu jave Ambasadori idemo u Evropu, a ako mu jave popovi idemo dođavola.Code language: JavaScript (javascript)
Podijeli:

Related posts

Leave a Comment