Đukanović u Kolašinu: Mandić glumi pomiritelja a radi na ostvarenju projekta Velike Srbije

Milo Đukanović, predsjednički kandidat DPS-a i aktuelni predsjednik Crne Gore, na predizbornoj tribini u Kolašinu komentarisao je aktuelne nastupe kandidata DF-a Andrije Mandića.

– Prisustvujemo jednom umiljatom izdanju lidera Demokratskog fronta, koji se predstavlja kao miritelj, čovjek ljubavi, što bismo svi sa velikim zadovoljstvom pozdravili. Ali naravno moramo se zaista ozbiljno zapitati, zbog onog što je političko nasljeđe lidera Demokratskog fronta, da li to baš tako. Nije bilo tako davno kada je Crna Gora u njegovom doživljaju bila državolika tvorevina koja liči na uređenu državu onoliko koliko čovjekoliki majmun liči na majmuna. Da se ne vraćamo dublje u prošlost, da se sjetimo samo njegove izjave od prije godinu dana kada je rekao da, Srbi preko granice Srbije pozdravljaju projekat “srpskog sveta”, a Srbi u Crnoj Gori rade na njegovom ostvarenju… Dakle, Srbi u Crnoj Gori koje predvodi lider Demokratskog fronta, rade u interesu ostvarenja Velike Srbije. Mi koji malo pažljivije slušamo te poruke zaključujemo: radi u korist nestanka Crne Gore. Nema Velike Srbije koja ne anektira Crnu Goru – kazao je Đukanović.

Kako je naveo, iskompleksirani revanšizam u protekle dvije i po godine je bila jedina ideologija koja je vodila novu vlast, ništa drugo.

(foto: DPS)

– Oni su pretresli sve što se moglo pretresti po arhivama i zaostavštini našeg veoma dugog i zasluženog vršenja vlasti u Crnoj Gori. I poslije dvije i po godine posvećenosti tome, na današnji dan ne postoji nijedna optužnica protiv bilo kojeg našeg predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti – kazao je Đukanović.

Đukanović je rekao da se posljednje dvije i po godine politika koju su vodili „oslobodioci“, svela na manipulacije i obmane.

– Tri su dominantne manipulacije u njihovoj politici. Prvo da je Crna Gora spržena ekonomija. Drugo, da je Crna Gora antisrpska država. I treće, da je Crna Gora zemlja kriminala i korupcije. Sve tri su zaista teške izmišljotine koje teško da bi neko ko je iole dobronamjeran i realan mogao pripisati Crnoj Gori.

(foto: DPS)

Crna Gora naravno nije spržena ekonomija tokom našeg upravljanja Crnom Gorom. Crna Gora je bila najdinamičnija ekonomija na jugoistoku Evrope, i zahvaljujući tome postala najrazvijenija ekonomija našeg regiona, što nikada u svojoj istoriji nijesmo bili, sada jesmo zahvaljujući našem domaćinskom upravljanju Crnom Gorom i njenom ekonomijom. Crna Gora jednako tako nikada nije bila antisrpska, pa nije ni danas. Crna Gora je uvijek bila i ostaće prijatelj Srbije i srpskog naroda. Crna Gora je neprijatelj velikosrpskog nacionalizma, zato što velikosrpski nacionalizam želi da poništi Crnu Goru. I napokon Crna Gora je zaista daleko od epiteta da je kriminalizovana država – rekao je Đukanović.

Predsjednik je rekao da je ovo i vrijeme kampanje u kojoj se pokušavaju, kako ističe, neubjedljivo i nevjerodostojno predstaviti njegovi politički konkurenti, i onda je govorio o novom izdanju „umiljatog lidera Demokratskog fronta“.

On je govorio i o Kolašinu kao udarnoj tački novog razvojnog i investicionog ciklusa.

– Mi se danas svi ponosimo da je Kolašin udarna tačka novog investicionog i razvojnog ciklusa Crne Gore. Ono što je Tivat bio prije nekolike godine to je danas Kolašin. I kao što veoma dobro znamo, da to nije stiglo niotkuda, to je stiglo zahvaljujući promišljenoj i sistematičnoj i odgovornoj politici – rekao je Đukanović.

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment