DPS Cetinje: Đurašković nek se pravda partijskim drugovima za neuspjeh, ali da se uzdrži targetiranja čestitih Cetinjanki i Cetinjana 

Opštinski odbor DPS Prijestonice Cetinje reagovao je danas povodom, kako su naveli, posljednjeg javnog istupa Nikole Đuraškovića s indignacijom odbacujući njegove tvrdnje da je DPS instruirala članove izborne komisije da rade mimo Zakona

“Zapisnici uredno predati i potpisani od svih članova biračkih odbora bez primjedbi”


“Nažalost, nastavlja se loša praksa blaćenja časnih Cetinjana od strane fejsbuk gradonačelnika čija jedina preokupacija jeste ubiranje sitnih političkih poena. Iskreno žalimo što se uopšte uključujemo u ovu polemiku koja je nedostojna svakog iole pristojnog pojedinca, ali osjećamo dužnost da stanemo u zaštitu svojih sugrađana i kolega koji su jučerasnjim glasanjem branili čast struke i lično dostojanstvo, ne obazirući se na nedopustive pritiske od strane Đuraškovića”, poručuju iz OO DPS Cetinje.

Oni su reagovali nakon Facebook objave nosioca liste SDP-a na minulim parlamentarnim izborima i gradonačelnika Cetnja Nikole Đuraškovića, koji je najavio da će protiv tri člana Izborne komisije Prijestonice iz redova DPS-a i jednog iz Evrope sad podnijeti krivične prijave jer su, kako tvrdi, “danas postupali po nalogu partija kako bi spriječili ponavljanje glasanja na biračkim mjestima sa očiglednim nepravilnostima”. 

Iz DPS CT su, kako dodaju, dužni da pojase sugrađanima da su njihove kolege glasale u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika prema kojemu su navodno nađeni prekršaji kategorizovani u one koji se zapisnički konstatuju jer ne utiču na rezultate glasanja.

“Takođe, napominjemo da su svi zapisnici uredno predati i potpisani od svih članova biračkih odbora bez primjedbi (biračke odbore čine predstavnici svih partija uključujući i SDP). Dakle, navedene “nepravilnosti” su se, nekim čudom, naknadno pojavile”, naglašavaju oni.

Cjelokupna crnogorska javnost svjedoči, kako ističu dalje, da gradonačelnik Prijestonice nije u stanju da savlada sopstvenu sujetu i, kako dodaju, osjećaj patološke mržnje prema DPS-u čiji je funkcioner nekada bio, čak ni u odnosu na najvažnije odluke za budućnost naše države.

“I bivša predsjednica SDP-a, koja je i sama postala žrtva takvog destruktivnog odnosa Đuraškovića i njemu sličnih, govorila je o tome koliko juče. Đuraškoviću ostavljamo da se pravda partijskim drugovima, među kojima je veliki broj iskrenih crnogorskih patriota, zato što SDP ostaje van državnog parlamenta prvi put nakon 30 godina. Do tada, skrećemo mu pažnju na to da se uzdrži targetiranja čestitih Cetinjanki i Cetinjana”, zaključili su iz OO DPS Cetinje.

Podijeli:

Related posts

One Thought to “DPS Cetinje: Đurašković nek se pravda partijskim drugovima za neuspjeh, ali da se uzdrži targetiranja čestitih Cetinjanki i Cetinjana ”

  1. boboz

    Bujo je, pored svih užasnih događaja koji su zadesili Cetinje i Crnu Goru, jedan od najpogubnijih. Bujova tragedija proističe iz njegovog ličnog saznanja, da je nesposoban i nesturčan, a obmanuo je Cetnjane da će on donijet njima prosperitet Takvi ka Bujo ne mogu nikome donijet ništa dobro građanima Cetinja i Crne Gore, a domininirali su u vlastima Crne Gore evo 30 godina.Poslije svega što je uradio jedini Bujov ispravan potez je da Cetinje oslobodi SVOJOM OSTAVKOM, od svoje nesposobnosti i novih nevolja i nesreća!
    ALI TEŠKO JE BIT ČOVJEK. OSOBITO OVAKVIMA KA BUJO!

Leave a Comment