Država preuzima trajektnu liniju; Abazović: Vraćamo građanima ono što je njihovo

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, održao je juče sastanak sa predstavnicima državnih kompanija i lokalnih samouprava povodom pitanja budućnosti trajektne linije Kamenari – Lepetani.
Na sastanku su sagledane mogućnosti i razmotreni modaliteti preuzimanja trajektne linije od strane države i postignuta saglasnost o neophodnosti zaštite javnog interesa u odnosu na privatne monopolističke firme.
Sastanku su, kako je saopšteno iz Vlade, prisustvovali ministar bez portfelja Zoran Miljanić, predsjednik UO JPMD i pomoćnik direktora, Blažo Rađenović i Nikola Rađenović, predsjednik UO Barske plovidbe Miloš Raičević, član UO Barske plovidbe ispred manjinskih akcionara Aleksandar Jovović, direktorica Uprave pomorske sigurnosti Ivana Martinić, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, sekretar Sekretarijata za ekonomiju u Opštini Tivat Vedran Božović, potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija dr Ismet Latić.
Predsjednik Vlade Abazović je istakao da Vlada ima intenciju građanima vratiti ono što je njihovo, stati na kraj arčenju državne imovine i preuzeti upravljanje trajektnom linijom.
Tokom sastanka predstavnici JPMD upoznali su premijera sa činjenicom da je 41. Vlada Zaključkom dala trajekt Kamenari – Lepetane na upravljanje bez koncesije privatnoj kompaniji koja je imala brojne benefite od države i istovremeno nezadovoljavajući odnos sa lokalnim samoupravama i Morskim dobrom.
Tokom sastanka razmotrena je mogućnost preuzimanja pristaništa od strane Morskog dobra i privremenog organizovanja prevoza od strane te kompanije.
Predsjednik UO JPMD Blažo Rađenović naglasio je spremnost da državna kompanija koju predstavlja preuzme ovaj posao, konstatujući da bi se time uvećali prihodi u odnosu na trenutni nepovoljni finansijski aranžman sa privatnom kompanijom.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment