Dušan Pajović gost KAP-a: Jesu li u Crnoj Gori izgubljene “lijeve” vrijednosti?

Današnji gost emisije Kultura – Analiza – Polemika bio je Dušan Pajović: pravno svjetlo današnje crnogorske omladine, magistar socijalne psihologije, neko ko za sebe kaže da je libertarijanski marksista, zalaže se za ideje lijevih politika, ekološki aktivista, aktivista za ljudska prava, proglašen za ličnost godine za Crnu Goru od uglednog časopisa Le Courries des Balkans, pisac mnogih kolumni, osvrta na današnje stanje u društvu, čija će i prva knjiga ugledati svjetlost dana za nešto manje od mjesec!

Dušan za Antenu M otkriva svoj pogled na današnji svijet, govori o univerzalnim vrijednostima u kojima promišlja i živi, objašnjava o čemu je u knjizi, koju će izdati Fokalizator, pisao, te šta u našoj državi treba mijenjati da bismo postali društvo manje agresivnog kapitalizma, a veće solidarnosti i egalitarnosti.

Dušan je neko ko svojim postupcima motiviše omladinu da prate svoje snove, svoje planove i ostvaruju svoje ciljeve. Savjetuje da mlad čovjek ne treba da ima idola ni u jednoj osobi, već da svoje ideje pronađe sam, ugledajući se na bolju verziju sebe.

Razgovor sa Dušanom Pajovićem poslušajte na linku ispod:


Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment