‘Idemo, deri bre po Crnoj Gori’: Procurile poruke s mobitela balkanskih ubojica, uz harmoniku slavili ubojstvo

Na Višem sudu u Podgorici u utorak su izneseni novi dokazi protiv članova zloglasne crnogorske kriminalne organizacije, poznatije kao kavački klan. Ako je za vjerovati dokazima pribavljenim iz aplikacije “Sky”, mafijaši su uz harmoniku slavili ubojstvo člana suparničke bande, škaljarskog klana.

Kako pišu crnogorske Vijesti, na suđenju Stefanu Kovaču, kojeg se tereti da je 2020. u Beču imao zadatak da kao pripadnik klana ubije Dejana Kašćelana, po prvi put su prikazani dokazi s aplikacije, i to u vidu audio-materijala, fotografija i poruka.

Prikazane su poruke koje su bila u grupi za poruke, čije članstvo uključuje i odbjeglog vođu Kavačkog klana Radoju Zvicera, bivšeg policijskog službenika Petra Lazovića, kao i njegovog kolegu Ljubu Milovića, za koga se sumnja da je vođa policijskog klana koji je pomagao zloglasnim kavčanima.


Vođa suparničke skupine izrešetan

Sutkinja je navela da postoji sumnja da je u jednom trenutku Radoje Zvicer napisao poruku: “Zamalo da stradamo od Alana Taipovog!”. Naime, klan je tako zvao ubijenog Alana Kožara.

Inače, Kožar je bio vođa skupine bliske škaljarskom klanu, a sumnja se da je 2020. godine s 29 metaka izrešetan zajedno sa Damirom Hadžićem ispred vile u kojoj su boravili na grčkom otoku Krfu.

“U audio-poruci čuje se pjesma praćena zvucima harmonike, a na sudu tvrde da se slavilo ubojstvo Kožara”, pišu crnogorske Vijesti te dodaju dijelove prepiske nakon zvuka harmonike: “Idemo da koljemo Turke, ekstreme, iz Bijelog Polja, Rožaja, Bara…”, “Idemo Lazovići, Milovići, Zviceri, deri bre po Crnoj Gori”.

Tijekom slavlja povodom ubojstva Alana Kožara, neko na mikrofon izgovara: “Da se legitimišem, Ljubo Milović za moju braću, pa neka hapse, neka otvaraju telefone.”

Pjevač animirao bivše policajce

“Ajmo Miloviću, ajmo Lazoviću”, uzviknuo je pjevač na mikrofonu za vrijeme slavlja, pritom prozivajući osumnjičene bivše crnogorske policajce.

Sutkinja je navela i da se moraju istražiti svi dokazi vezani za mučenje Kovača na policiji, kao i da će svi biti adekvatno kažnjeni. Također, navela je i da je okrivljeni Kovač uz prijetnje morao otključati svoj Sky telefon, tako da ti dokazi nisu zakoniti pred sudom.

Podsjetimo, prošle je godine na Pagu došlo do mafijaškog obračuna, kada je izvršena butalna likvidacija crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića (38), zvanog Goro, koji je prema pisanju tamošnjih medija, član suparničkog škaljarskog klana. U klasičnoj sačekuši njega je iz vatrenog oružja usmrtio srpski državljanin, koji je potom pokušao pobjeći, ali ga je uhvatila hrvatska policija. Prostrijeljeni Vlaović je preminuo na putu do bolnice.

Ovi klanovi imaju izdašna financijska sredstva koja im pomažu u regrutiranju novih članova. U policijskim spisima je evidentirano više od 200 članova škaljarskog klana, a na tom popisu nalazi se i na deseci žena, koje su većinom supruge, kćerke, majke, sestre, djevojke i prijateljice. Glavni im je posao šverc kokaina.

dnevno.hr

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment