Kadar za gašenje FCJK

piše: Adnan Čirgić

Abazovićeva veleizdajnička Vlada na potonjoj je śednici imenovala još jednoga stručnjaka iz ideološkoga brloga Vesne Bratić na veoma važnu javnu funkciju. Dok se crnogorska javnost još uvijek trese od skandaloznih smjena u obrazovnome sistemu i ozakonjenja prepisivanja i švercovanja na ispitu, Vlada Dritana Abazovića imenovala je na mjesto direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja Gorana Danilovića.

Goran Danilović, predśednik marginalne velikosrpske partije, negator crnogorskoga jezika, fan Crkve Srbije, kolumnista zloglasnoga Putinova propagandnog portala IN4S imenovan je od Vesne Bratić prije dvije godine za vršioca dužnosti te institucije. Na ručku koji je Vučić priredio 2019. povodom pośete Putina Danilović je za svoju dotadašnju političku djelatnost od Putina dobio pohvalu da je “heroj”. Mora da su preporuke Putina i Bratićke bile odlučujuće da mu veleizdajnik Abazović i rusofil Vojinović (ministar prosvjete) povjere funkciju s koje će zadati posljednji udarac ionako razorenome crnogorskom obrazovnom sistemu.

Njegov odabir na tu funkciju jasan je signal o namjerama vječno odlazeće Vlade D. Abazovića. Crnogorski prosvjetni sistem treba podvesti potrebama utapanja Crne Gore u Ruski / Srpski svet, po recepturi aktuelnoga rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića. Da u tome sistemu nema mjesta za Fakultet za crnogorski jezik i književnost, to je Danilović pojasnio odmah pošto ga je Vesna Bratić prije dvije godine imenovala na mjesto vršioca dužnosti direktora Agencije. Tada je izjavio da FCJK nije trebalo akreditovati iako je pod pritiskom javnosti kasnije priznao da je FCJK akreditovan u skladu sa zakonom. Akreditaciju programa FCJK Danilović je tada nazvao neslavnim izletom Agencije prije njegova dolaska.

Dogodine na red dolazi nova akreditacija FCJK. Nema sumnje da će velikosrbin Goran Danilović dati sve od sebe da spriječi “nerazumnu akreditaciju” fakulteta čije je osnivanje 2014. kao šef poslaničkoga kluba DF-a nazvao brodolomom pameti. Pred njim je ozbiljan izazov – da sljedeće godine dȃ sve od sebe kako bi spriječio dalji rad FCJK kojim se opsesivno bavio dokazujući lojalnost velikosrpskoj politici svaki put kad se dočepao kakve javne funkcije – od poslanika preko ministra policije do vršioca dužnosti Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja. Pred nama je nova odbrana FCJK od još jednoga kolumniste IN4S-a. Prošli put bio je to Dragan Koprivica, ovoga puta Goran Danilović. Obojica kadar Vesne Bratić. Neka ne zavara nikoga to što uredno briju bradu. Dok im je brade Dritana Abazovića i Jakova Milatovića, svi četnici mogu biti uredno podbrijani.

Antena M

Podijeli:

Related posts

One Thought to “Kadar za gašenje FCJK”

  1. boboz

    FCJK je jedini svijetli potez vlasti DPS-a, SDP-a, i ostalijeh toboš suverenističkih partija poslije referenduma 2006. Veljaju se te partije sa referendumom za nezavisnost Crne Gore, sa NATO, sa “očuvanim mirom” u Crnoj Gori, veljaju se sa “postighnutom demokratijom, sa svojim antifašizmom, koje su ka toboš ostvarili i njegovali. Rezultat VELJANJA SUVERENISTA JE DANAS OKUPIRANA CRNA GORA OD STRANE SRBOFAŠISTA, REZULTAT JE OPLJAČKANA CRNA GORA, NIKAD OPLJAČKANIJA! REZULATAT IZVELJANIH SUVERENISTA JE DANAS POTPUNO PRIPRMLJEN, UZ NJIHOVU POMOĆ, NESTANAK CRNE GORE, PROGON I UNIŠTENJE CRNE GORE I CRNOGORACA i CRNOGORKI. SAMOIZVELJANE SUVERENISTIČKE PARTIJE SU DE FAKTO RADILE U KORIST SRBOFAŠISTIČKOG, SVETOSAVSKOG, NEMILOSRDNOG OKUPATORA. I tako došlo se do jedIne, poslednje tačkicE SLOBODNE, ČASNE,PONOSNE, DOSTOJANSTVENE, PLEMENITE CRNE GORE, stiglo se do poslednjeg ŠTITA CRNOGORSKE SLOBODE I POSTOJANJA— FAKULTETA ZA CRNOGORSKI JEZIK I KULTURU. FCJK mora pasti donijeli su odluku SRBOFAŠISTIČKI OKUPATOR I NJIOVE SLUGE IZ CRNE GORE!
    Pred očima EU i SAD, a i uz njihovu pomoć, SRBOFAŠTISTI I NJIHOVE SLUGE U CRNOJ GORI, izvršavaju NEOMETANO genocid svake vrste i sivh boja I NIJANSI, nad CRNOGORKAMA I CRNOGORCIMA!
    CRNOGORCI I CRNOGORKE OSTALI SU SAMI PRITISNUTI NEMILOSRDNIM NEPRIJATELJEM! SVI NI PORUČUJU DA BI SE TREBA PREDAT! CROGORCKE I CRNOGORCI IM ODGOVARAJU: NE PREDAJEMO SE POBIJEDIĆEMO GADNOG, PRIMITIVNOG SRBOBAŠISTIČKOG NEPRIJATELJA!!!!

Leave a Comment