KAKO JE DAČIĆ RAZOČARAO PODGORICU: Vjosa ućutkala “prizrenskog slavuja”

Kako se spekuliše, Dačić nije bio raspoložen da pjeva jer je bio veoma ljut i potresen zbog nastupa predsjednice Kosova Vjose Osmani. Srpski šef diplomatije i pjevač-amater zavodničkog glasa stovrenog za šatorske nastupe na svadbama, optužio je Osmani da je tokom sastanka sve vrijeme govorila protiv Srbije i srpskog naroda

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačićučestvovao je juče na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji je održan u Podgorici.

On je kazao da je čak imao i konstruktivan razgovor sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na marginama sastanka.

Ipak, šef srpske diplomatije juče je u Podgorici propustio da uradi ono što se smatra njegovim ”zaštitnim znakom” prilikom zvaničnih diplomatskih susreta – nije se prepuštio strastima i zapjevao za goste u Podgorici.

Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi je godišnji skup koji se svake godine održava u okviru odlazećeg predsjedavanja SEECP-om. Predsjedavanje Procesom je od Podgorice preuzelo Skoplje koje će SEECP-om predsjedavati tokom predstojećih godinu dana nakon čega Tirana preuzima predsjedavanje za period 2024-2025. godina.

Dačić u Guči očarao Mariju Zaharovu

Šefovi država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) siguno su bili razočarani što nijesu čuli zavodnički glas Dačića, koji je među svojim partijskim kolegama i koalicionim partnerima poznat kao ”slavuj iz Prizrena”.

Kako se spekuliše, Dačić nije bio raspoložen da pjeva jer je bio veoma ljut i potresen zbog nastupa predsjednice Kosova Vjose Osmani. Srpski šef diplomatije i pjevač-amater zavodničkog glasa stvorenog za šatorske nastupe, optužio je Osmani da je tokom sastanka sve vrijeme govorila protiv Srbije i srpskog naroda.

Iz diplomatske korektnosti nećemo ulaziti u to da li su Dačićeve optužbe tačne, ali moramo konstatovati da je jedno sigurno – zbog Osmani crnogorska i regionalna javnost je propuštila muzički spektakl koji bi se dugo pamtio u Podgorici.

Ovom prilikom objavljujemo samo dio raskošnog repertoara Ivice Dačića za kojim plače Guča, a za koji je Podgorica juče ostala uskraćena:

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment