Ko posjećuje Do Kvona u Istražnom zatvoru i kada se „kvari“ video nadzor?

Kurti je Do Kvona posjetio dva puta, jednom samostalno i drugi put zajedno sa Milićem. Svim susretima prisustvovao je i doskorašnji advokat Do Kvona Branko Anđelić, tvrde izvori M portala. „Periodični kvarovi“ na zatvorskom video nadzoru se poklapaju sa vremenom kada su Do Kvona posjećivali Kurti, Milić i Anđelić.

Prema informacijama do kojih je M portal došao, „kralj kriptovaluta“ Do Kvon protekle i ove sedmice imao je čitav niz posjeta u Istražnom zatvoru, od kojih bi neke mogle biti zabilježene i na nadzornim kamerama zatvora, dok su tokom drugih posjeta kamere „periodično bile u kvaru“, pa je moguće da su prošle nezabilježeno.

Naime, izvori M portala tvrde da su protekle sedmice sa Do Kvonom, koji je uhapšen 23. marta u prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru sa falsifikovanim pasošem, u Istražnom zatvoru razgovarali generalni inspektor ANB Artan Kurti i direktor ANB Boris Milić. Kurti je Do Kvona posjetio dva puta, jednom samostalno i drugi put zajedno sa Milićem. Svim susretima prisustvovao je i doskorašnji advokat Do Kvona Branko Anđelić, tvrde izvori M portala. „Periodični kvarovi“ na zatvorskom video nadzoru se poklapaju sa vremenom kada su Do Kvona posjećivali Kurti, Milić i Anđelić.

Južnokoreanac Do Kvon, koji je pismom poslatim odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću i Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje navodno govori o svojim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, izazvao pravi politički zemljotres u Crnoj Gori svega pet dana uoči proteklih parlamentarnih izbora, juče i prekjuče je takođe imao intenzivne zatvorske dane, prepune posjeta i razgovora.

M portal je imao uvid u dva pisma pisana rukom i upućena iz Istražnog zatvora, u kojima se detaljno opisuje gdje se, kada i sa kim Do Kvon sastajao 12. i 13. juna.

Prvo pismo je poslato 12. juna kasno poslije podne i u njemu se govori o tome kako su tog dana u 13 sati u Istražni zatvor ušli policijski inspektori sa nalogom od istražnog sudije Višeg suda u Podgorici i pretresli prostorije u kojima borave Do Kvon i njegov partner Joon Hon Chang.

M portal zbog zaštite izvora neće objaviti skenirana pisma u čiji smo sadržaj imali uvid, ali ćemo vjerno prenijeti njihov sadržaj.

U istom pismu se navodi da je pretres trajao do 15 sati i 50 minuta, a da je Do Kvon prije pretresa na hodniku razgovarao sa svojim novim advokatom („Nije Anđelić“, stoji kao važna napomena u prvom pismu).

„Advokat i prevodilac su pričali više od pola sata sa Vonom o tome kako mu je Branko Anđelić obećao da će izaći iz istražnog zatvora u zamjenu da napiše sporno pismo i pošalje da optuži Spajića. Von je rekao novom advokatu u prisustvu prevodioca da je dugo razmišljao o tome da li da to uradi ali ga je Branko Anđelić ubijedio i obećao da će jemstvo mu biti odobreno pa će premijer to lično završiti i da će mu država pomoći. Takođe Von je pričao koliko mu para je uzeo Anđelić od toga da mu hranu donose svaki dan pa nadalje. Tokom razgovora na hodniku novi advokat Dok Vona je ubjeđivao da kada ode na saslušanje u SDT ni slučajno ne spominje premijera Abazovića već samo Anđelić Branka i da kaže da su povodom tog pisma se “šalili ili zajebavali” da to nije istina što je poslao. Tokom pretresa su u svojstvu svjedoka bile dvije žene i prevodioc takođe i advokat Dok Vona. Imate sve ovo što sam kazao na video nadzor istražnog zatvora i možete tražiti da se oglase iz Uiksa!“, stoji u prvom pismu iz Istražnog zatvora i zaključuje se da je riječ o „namještaljci Abazovića i Anđelić sa klijentima koje zastupa članovi Škaljarskog klana“.  

U drugom pismu istog autora, koje je iz Istražnog zatvora poslato juče poslijepodne, ponovo se govori o pretresu koji je obavljen dan ranije u ćelijama Do Kvona i njegovog partnera, uz dopunu da su pretresu prisustvovali i „novi advokat Rodić prevodioc je bio takođe žena“.

Potom se pojavljuju novi detalji u pismu: „Policija ima neki papir koji je poslao MUP Srbije 14.04.2023 godine a naziv tog papira je “upozorenje Mupa Srbije”. Danas 13.06.2023 godine u podne su takođe obavljena saslušanja Dok Vona ali u prosotrijama istražnog zatvora to jest kancelarijama. Sve se obavlja i radi kako bi se napravila podloga i priča da je sve Branko Anđelić smislio a da u priču nema Dritana Abazovića. Čak saslusanja vrše u kancelarije đe se ne snima vizuelno i tonsko saslušanje što bi trebalo da se obavi u SDT đe ima snimanje razgovora to jest saslušanja! Rodić advokat je ubjeđivao Dok Vona da samo kaže da se on i advokat Anđelić “šalili – zajebavali”. A Anđelić mu je obećao izalazak uz kauciju i da će mu Dritan kao premijer i država sve pomoći samo da se pošalje pismo koje je i poslao. Provjerite zašto se niko ne oglašava povodom ovih radnji koje sprovode organi ali po svemu sudeći tajno“.

Mportal

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment