Krivokapić: Abazović je od mene krio informacije Europola, Ljubo Milović bio zadužen za nadzor Belivuka i Miljkovića

Odbjegli policajac Ljubo Milović bio je zadužen za nadzor Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnike kavačkog kriminalnog klana, tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, kazao je u emisiji “Referat” na Gradskoj RTV saopštio bivši premijer Zdravko Krivokapić.
Bivši pomoćnik direktora policije, Enes Baković, prema riječima Krivokapića, bio je jedan od ključnih ljudi koji su dali nalog da Belivuk i Miljković uđu u našu zemlju. Krivokapić tvrdi i da je informacije Europola od njega, gotovo pola godine, krio Dritan Abazović.
Još 17. januara 2021. godine bivši premijer Zdravko Krivokapić, kako sam ističe, imao je saznanje da su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, te da im je bila obezbijeđena zaštita.
Informaciju je, dodaje, dobio od savjetnika za bezbjednost Aleksandra Novovića, te je nakon dva dana sazvao sastanak sa tadašnjim vršiocima dužnosti direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem i ANB-a Dejanom Vukšićem.
“Dobio sam sljedeće informacije. Da je to jedna sinhronizovana akcija sa srpskim obavještajno bezbjednosnim sektorom i, pošto sam permanentno vodio rokovnik, zapisao sam jedno ime. Za nadzor njihov je zadužen, zamislite ko, Ljubo Milović. Ja nijesam znao u tom trenutku ko je taj čovjek. On je bio policijski službenik i dobio sam informaciju da je bio zadužen za nadzor tih osoba tokom njihovog boravka”, istakao je Krivokapić.
Krivokapić je kazao da mu je tu informaciju dao Vesko Damjanović .
Shodno saznanjima do kojih je kasnije došao, Krivokapić kaže da je Srbija demantovala da je na bilo koji način bila umiješana u dolazak Belivuka i Miljkovića.
“Tada je saopšteno da je Enes Baković bio jedan od tih ključnih ljudi, koji su dali usmeni nalog službeniku da to odradi. Međutim, ne može usmeno naređenje da bude mjera koja prevazilazi zakonski dio i proceduru koja je definisana”, kazao je Krivokapić.
Iako, prema nekim navodima, prve informacije od EUROPOL-a, koje se tiču odnosa Ljuba Milovića, Radoja Zvicera i nekih funkcionera policije, u Crnu Goru stižu u junu, Krivokapić je o njima, kaže, bio obaviješten tek u oktobru 2021. Te informacije je od njega, dodaje, krio tadašnji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment