Lice Aleksandra Vučića sve govori nakon debakla na Vijeću sigurnosti – “Kasno Nemanja do rezolucije dođe”

“Srbija je otvorena za dijalog i pregovore, a za 6 mjeseci koliko su trajale pripreme za donošenje rezolucije, nitko nije informirao Srbiju o tome … sve je učinjeno u tajnosti‘ – reče čovjek koji je volio kišobrane i koji treba pogledati film Balkanski špijun, naveo je Puljić

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz SAD-a, svjedočio je izlaganju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u New Yorku.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na prijemu za predstavnike UN-ovih misija na odbacivanje predložene rezolucije o Srebrenici. Vučić je pozvao članice UN da glasaju protiv rezolucije. To je napredak od `95., kada je glasao za ubijanje žrtava genocida” poručio je Puljić.

– ‘Srbija je otvorena za dijalog i pregovore, a za 6 mjeseci koliko su trajale pripreme za donošenje rezolucije, nitko nije informirao Srbiju o tome … sve je učinjeno u tajnosti‘ – reče čovjek koji je volio kišobrane i koji treba pogledati film Balkanski špijun, naveo je Puljić u jednom od postova na X-u te uz fotografiju objavio: 

“Lice Aleksandra Vučića sve govori nakon današnjeg debakla na Vijeću sigurnosti. Iza njega ne sjedi ambasador Srbije u UN-u Nemanja Stevanović, koji je sklonjen zato što je kasno otkrio da se priprema rezolucija UN-a o genocidu počinjenom u Srebrenici. Kasno Nemanja do rezolucije dođe, poručio je Puljić.

Podsjetimo, Sjedinjene Države poručile su Srbiji, u povodu prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici čije se usvajanje očekuje u UN-u, da je neophodno suočavanje s istinom, u čemu će Washington partnerski pomoći Beogradu.

Delegacija Europske unije u Sarajevu nedavno je objavila da odlučno odbacuje pokušaje negiranja genocida počinjenog u Srebrenici 1995. i traži od političara u BiH da to prestanu činiti.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment