London: Zaključavaju frižidere u supermarketima

U nastojanju da se obračuna s lopovima koji u krizi kradu meso i pokušavaju da ga preprodaju, prodavnica popularnog trgovačkog lanca Tesco u centru Londona otišla je korak dalje i zaključala frižidere.
Bravama na frižiderima kontrolišu da kupci ne mogu samostalno doći do mesa koje je bez nadzora osoblja.

A Tesco store on Tower Bridge Road in Southwark, central London, locked its bacon, sausages and ribs in a fridge to prevent theft amid a surge of shopliftinghttps://t.co/dehC0D8g7F
— Lotus Eaters News (@lotuseatersnews) January 13, 2023
“Kako bismo zaštitili zalihe i dostupnost, ova vrata su zaključana. Zamolite člana osoblja za pomoć”, napisali su uz zaključani hladnjak, piše Mirror.
Taj potez nije politika cijelog lanca Tesco, ali uprave pojedinačnih samoposluga mogu da donesu takvu odluku. Na sličan korak odlučile su se i neke druge prodavnice, prenosi N1 Zagreb.
U Dalstonu, u istočnom Londonu, lokalna radnja Aldi rekla je da će kupcima osoblje donositi odreske iz zaključane prostorije.
“Član osoblja mi je rekao: ‘Ako stavimo odreske van, odmah ih pokradu.’ Činjenica da se nalazi u prometnoj glavnoj ulici vjerovatno je pogoršala problem”, ispričao je novinar i pisac Hari Valop.
Stručnjaci upozoravaju da je problem ozbiljan i da bi kradljivci mesnih proizvoda mogli da koštaju prodavnice i do 15 odsto njihove zarade.
Profesor Džošua Bamfild, iz Centra za istraživanje maloprodaje, rekao je da lopovi ciljaju na odreske jer ih je lako prodati.
“Mogu ih prodavati od vrata do vrata ili, ako uzmu dovoljno, prodavati ih pabovima”, kazao je.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment