Lovćenske straže: Raonićev revanšizam prema Šuković klasičan primjer mobinga

Žene Patriotskog pokreta otpora Lovćenske straže 1990. čvrsto stoje uz gospođu Tanju Šuković, poručili su iz ove organizacije

Prema njihovim riječima, „nezakonito izabrani generalni direktor RTCG Boris Raonić, nastavlja sa otvorenim progonom novinara čiji profesionalizam i etički kodeks predstavlja veličanstven primjer radnog i životnog dostojanstva“. 

„Blistava poslovna i životna biografija, jedne od najboljih novinarki Crne Gore, gospođe Tanje Šuković, koja služi na čast i državi, i njenoj matičnoj kući, postala je „problematičan“ predmet amaterskog medijskog operativca koji zagledan u tuđe nebo emituje duboke rezove po svemu što ponosno nosi ime crnogorsko. Nemilosrdan revanšizam generalnog direktora iskazan kroz klasičan primjer mobinga nad uposlenom novinarkom Šuković mora dobiti svoj pravosudni epilog jer je Crna Gora država u kojoj vladavina prava ima preimućstvo nad sitnopartijskim, politikantskim i neetičkim kalkulacijama „avgustovskih oslobodilaca“ i domaćih izdajnika. 

Ističu da su „sva tri rješenja kojima je direktor Raonić pokušao obezvrijediti i uniziti lik i djelo novinarke Šuković samo dokaz malicioznog, inferiornog i zlonaumnog pokušaja diskreditacije njene obrazovne, intelektualne, moralne i patriotske dimenzije u kojoj se priučeni, površni i nedorasli čojstvu i funkciji utapaju i zauvijek nestaju“. 

„Žene Patriotskog pokreta Lovćenske straže 1990. čvrsto stoje uz gospođu Tanju Šuković i poručuju tuđim medijskim i ideološkim aparatčicima da se ne plaše ni progona, ni otkaza, ni svetosavskih kletvi, ni izdajničkih kleveta, a kamoli „Uroša nejakog“ i mentora mu „Dušana silnog“ sa sve vojskom domaćih plaćenika. Neće biti na odmet, za buduće naume da zapamtite svi koji ste jurnuli na ovu državu, njene institucije i uzorne građane riječi Maksima Gorkog: „Uporedite izdajnika s nikim i ničim. Mislim da bi čak i tifusna uš bila uvrijeđena poređenjem s izdajnikom““, zaključuje se u saopštenju. 

Analitika

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment