LP: Śutra u podne protest ispred Ustavnog suda, ćute na diskriminaciju od strane Opštine Nikšić


Potpredśednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici śutra 16. aprila u podne.

Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine. 

Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana u ime LP Marković je predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor.

– Pozivam svoje kolege odbornike u lokalnom parlamentu koji su glasali protiv Statuta, pa i one koji nijesu ako su naknadno shvatili da se krši Ustav, zatim sve suverenističke partije, NVO, građanske aktiviste, intelektualce, pojednice koji zdušno podržavaju brzi ulazak Crne Gore u EU, FCJK, Maticu crnogorsku, Pen Centar, novinare i sve druge koji su od ,,oslobođenja” 30. avgusta na braniku rušenja Ustava Crne Gore, da nam se pridruže – poručila je Marković.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment