Mandić, četnički i promoter ratnih zločinaca, “donosi pomirenje i stabilnost Crnoj Gori”- Simonida Kordić

Supruga savjetnika osuđenog ratnog zločinca i jednog od tvoraca genocidne tvorevine tkz “Republike Srpske” Radovana Karadžića, kontraverznog  i politički diskretnog ali ujedno i aktivnog Jovana (rođenog Omera) Zametice, gospođa Simonida Kordić, opet prosvjetljuje pamet puku da će četnički vojvoda, kandidat za predśednika Crne Gore Andrija Mandić, da nas pomiri i odvede u stabilnost na svim poljima života. 
Poslije objave teksta pod naslovom “Koja je uloga Simonide Kordić u zločinima počinjenim u BiH, a koja u crnogorskoj krizi?” VOMINFO je pośetilo više hiljada čitalaca u namjeri da svjedoče eventualnom rasvjetljavanju njene uloge u ratu na prostoru bivše SFRJ i namjerama u Crnoj Gori. 
Naočigled svojih sugrađana kao lokalna predśednica Nove Srpske Demokratije i koalicije DF u Herceg Novom, đe joj je pod ucjenom obaranja gradske vlasti izmišljeno radno mjesto,  odavno je bije loš glas. Ako je po onoj “đe je dima tu je i vatre” … valjalo bi se zamisliti: “Rasipnica zajedničkog gradskog novca”, “Ucjenjivačica”, “Ratna huškačica”, “Špijunica BIA-e”, “Mrziteljka svega što je crnogorsko, bosansko, šiptarsko”; danas je istakla da budući predśednik Crne Gore mora da ima ozbiljnost, dostojanstvo, značajno političko iskustvo, poznavanje naroda, dijeljenje sudbine sa narodom u proteklom periodu koje ga čini sposobnim da prepozna koji su istinski problemi naroda, a to je, napominje, upravo Mandić. Očito kontroverzna predśednica Ustavnog odbora u Skupštini Crne Gore, fanatičarka i ekstremna “svetosavka”, misli samo na onaj dio crnogorskog življa koji zagovara politiku Draže Mihajlovića, Joanikija I Lipovca i ostalih osuđenih i likvidiranih fašista, što bi po logičnom zaključku značilo da mi ostali, domicilno stanovništvo, nemamo što da tražimo u takvoj okupiranoj Crnoj nam Gori. 
Da li su sljedbenicima, Mandiću i Kordićkoj,  ratnih zločinaca iz I i II svjetskog rata, obožavaocima bjelaških zločinačkih hordi po Crnoj Gori, namjere humane, građanske i demokratske, suvišno je i pretpostavljati. Pitajmo se samo kako su stanovnici Herceg Novog dozvolili ovakva poniženja. 

Školski primjer kad  je interes važniji od principa. Do kad???

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment