Mandić i Knežević: Tražimo informacije od nadležnih o slučaju Spajić – Do Kvon

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je das traže informaciju od nadležnih da saopšte šta se dešavalo u slučaju predsjednika Pokreta EVropa sad Milojka Spajića i “kralja kripto valuta” Do Kvona koji je uhapšen nedavno u Podgorici, pa pušten uz jemstvo od 400.000 eura.
“Da li je taj čovjek bio u sprezi sa ljudima iz Srbije ali i nekima Crne Gore. Izopačila se politička logika. Tražimo odgovore i to što prije. Prozivamo premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića. Tražimo odgovore od glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i od ministra pravde Marka Kovača. Ne možete kriminalca iz Južne Koreje držati na slobodi, a Mila Bozovića bez dokaza držati u zatvoru”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare.
Mandić je podsjetio da je Do Kvon uhapšen u martu.
“Informacije koje je dobio Nebojša Medojević dobili smo i mi”, dodao je on.
Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Milan Knežević kaže da Do Kvona nisu uhapsili ni Mandić ni Knežević.
“Andrej Milović optužuje djelove Vlade, ANB… Koalciia ZBCG nema nikave veze sa ovom aferom. Tražimo da se ispita taj laptop. Tražimo da vidimo šta je istina”, poručio je Knežević.
Mandić naglašava da je riječ o čovjeku koji je na crvenoj Interpolovoj potjernici, koji je povezan sa domaćim i međunarodnim igračima, sa lažnim pasošem koji je na slobodi.
“Sa druge strane, Božović je u zatvoru. Zašto imamo dvostruke aršine. Ne rade institucije svoj posao već zloupotrebljavaju svoju moć”, naveo je Mandić.
Knežević tvrdi da u Crnoj Gori odluke donose zapadne ambasade.
“Ovdje se lako može utvrditi i oko stana u Beogradu i ostalo. Koje su bazne stanice. Otvore se tefoni, laptop, uzme se Spajićev telefon na vještačenje. Preko baznih stanica otkriće se jesu li se sastajali i gdje. Tražimo da tužilaštvo ovu situaciju tretira kao sličaj Mila Božovića”, kazao je Knežević.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment