Mandić: Imaćemo vanredne izbore, ako Za budućnost Crne Gore ne bude u vlasti

Očekujem da se brzo dogovorimo o formiranju vlade, rekao je lider Nove srpske demokratije (NSD), Andrija Mandić u emisiji “Argumenti” na TVCG.

 “Ako ne bude mjesta u Vladi za koaliciju Za budućnost Crne Gore, imaćemo vanredne parlamentarne izbore, na kojima će možda doći do cilja da imaju 41 poslanika sami”, kazao je on.

Mandić je rekao da je imajući u vidu kampanju, situaciju na političkoj sceni i stanju pred izbore, jasno da ne mogu biti nezadovoljni rezultatom. 

“Sve što možemo sa 14 možemo i sa 13 mandata. Sada dolazi na dnevni red realizacija izbornog programa. Prije svega, da sa partnerima iz avgusta 2020. godine formiramo novu vladu”, rekao je Mandić.

Stranke iz saveza ZBCG su, kaže, jedine etablirane partije koje nikada nijesu koalirale sa DPS-om i nikada od DPS-a nijesu imali manjinsku podršku.

“Imali smo najviše opozicione kondicije pa danas imamo i moralno pravo da budemo u poziciji odlučivanja i da pomognemo da se otklone sve one loše stvari koje su bilke karakteristične za vladavinu DPS-a”, kaže Mandić.

Pred izbore, kazao je, desio se veliki skandal, hapšenje predsjednika Opštine Budva Mila Božovića s ciljem da se napravi šteta partiji i koaliciji kojoj pripada. Mandić je naveo da je ujeren u nevinost Božovića, ističući da je i taj događaj bio dio predizborne atmosfere i to mu daje za pravo da ne bude nezadovoljan rezultatom.

Kazao je da bi današnja parlamentarna većina morala da omogući izbor vrhovnog tužioca, sedmog sudije Ustavnog suda i tri člana Sudskog savjeta. Za to, smatra, potrebna dvotrećinska većina.

“Zato je važno da Vlada ima široku podršku u Skupštini Crne Gore. Ne vjerujem da će nam trebati mnogo vremena za razgovore, poznajemo se godinama i imali smo saradnju”, naveo je Mandić.

On je rekao da očekuje dogovor i vjeruje u njega, a ako ne bude tog dogovora, ne vjeruje da će parlamentarna većina biti stabilna na duže staze.

RTCG

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment