Miler: EK ostaje saveznik Crnoj Gori na putu prema EU

Evropska komisija (EK) ostaje saveznik Crnoj Gori na njenom putu prema Evropskoj uniji (EU), rekao je šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Majkl Miler.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata crnogorske Vlade, Miler je, tokom razgovora sa državnom sekretarkom i nacionalnom IPA koordinatorkom u Ministarstvu evropskih poslova Milenom Žižić, pohvalio dosadašnju saradnju Ministarstva sa Generalnim direktoratom i Delegacijom EU u Crnoj Gori.

“Poručio je da Crna Gora u EK ima saveznika na njenom putu ka EU, pa da i u narednom periodu može računati na podršku u sprovođenju reformi i ispunjavanju uslova za članstvo u EU”, kaže se u saopštenju. 

Kako se dodaje, Žižić je izrazila nadu da će se intenzivan rad izvršne vlasti na ispunjavanju zahtjeva iz procesa pregovora nastaviti i u narednom periodu, jer to očekuju građani Crne Gore koji sa 79,3 odsto podržavaju ideju članstva Crne Gore u EU.

Naglasila je da će Crna Gora kontinuirano raditi kako bi koristila sve instrumente finansijske podrške EU, posebno imajući u vidu najavljeni novi plan rasta za države Zapadnog Balkana.

mina

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment