Mještani u kolašinskom selu odsječeni od svijeta, danima mole službe da reaguju

Četvrti dan selo Vočje u Manastiru Morača je odsječeno od svijeta zbog odrona, a sada nemaju ni struju. 
Čitateljka Antene M, koja je otišla u posjetu roditeljima, kaže da je napadao ogroman snijeg pa su od sinoć i zavijani. 
Nezadovoljna je, jer, kako kaže, danima mole nadležne službe da pomognu, ali reakcije nema. 
“I pored obećanja nadležnih iz Opštine, stanovnici nemaju pristup glavnoj saobraćajnici zbog odrona na lokalnom putu usljed nevremena.
I pored brojnih apela i poziva stanovnika da prokrče jedini i to makadamski put koji vodi do magistrale, dobili smo samo obećanja kako svaki čas neko kreće ka nama. Obraćali smo se mjesnoj zajednici, komunalnoj i vatrogasnoj službi, kabinetu predsjednika Opštine i samo smo dobili obećanja koja se prije mogu nazvati lažima i prebacivanjima sa jedne adrese na drugu.
Takođe, u ovom dijelu kolašinske opštine svakodnevno nestaje struja po više sati. Po noći je uglavnom nema. U selu su uglavnom stari i bolesni ljudi a snijeg koji od juče obilno pada dodatno otežava funkcionisanje mještana. Ponestaju namirnice i ljekovi.
Apelujemo na državne službe da obavljaju svoju dužnost. Ovakav odnos opštinskih i državnih vlasti je ponižavajući i nečuven”, navela je. 
Redakcija Antene M obratila se šefu komunalne službe Kolašin Stojanu Bulatoviću koji nam je rekao da je izvođač radova na terenu, te da su u selu Đuđevina, koje se nalazi na četiri km od sela Vočje, radovi skoro gotovi, pa vjeruje da će bolje prilike uslijediti i za mještane koji su nam se obratili.
Bulatović dodaje i da mu je izvođač radova saopštio da je mehanizacija još sinoć bila nadomak Vočja, međutim, situacija još nije normalizovana, zbog čega mještani imaju utisak da nadležne službe ne iznose istinite informacije.
Pokušali smo da stupimo u kontakt sa izvođačem radova, na nama dostupan broj telefona, međutim bezuspješno. 
Pozivamo nadležne da što hitnije riješe problem i pomognu mještanima.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment