Na prepunom trotoaru ispred lokala Demokrata Bečić na Cetinju poručio: “Briga o državnom identitetu biće jedan od prioriteta”

Predsjednički karavan kampanje “PUT ČASTI”, na čelu sa kandidatom Aleksom Bečićem, posjetio je Prijestonicu Cetinje

“Junačko Cetinje uvijek je bilo kolijevka slobode Crne Gore. Sa ove zemlje krenuli su najveći crnogorski heroji u odbranu slobode naše domovine i upravo to i mi radimo. Cetinje je grad koji je neopravdano zapušten a posjeduje ogromna prirodna, kulturna i istorijska bogatstva koja moramo da sačuvamo. Cetinje je crnogorsko, ali i svjetsko. Briga o državnom identitetu biće jedan od prioriteta u predstojećem mandatu. Naš zadatak je vrlo jasan, stvorićemo konkretne projekte koji će biti programski i strateški utemeljeni u stvaranju funkcionalnih institucija koje će raditi u interesu naroda. Identitet naše zemlje potrebno je afirmisati u procesu evropskih integracija, ali isto tako potrebno je Cetinje probuditi iz višegodišnjeg ‘dremeža'”, istakao je Bečić.

Predsjednički karavan, navodi se u saopštenju Demokrata, dočekan je onako kako to i priliči Cetinjanima, domaćinski.

“Za mene, čast je odbrana od nepravde. Častan čovjek nikada neće biti nepravedan, zato što bi nanošenjem nepravde drugima tu čast izgubio. Borba za čast je borba za pravdu. Kada pomažemo onima koji su u nevolji, tada smo časni. Kada brinemo o onima koji su stradali od pogrešne ekonomske politike, onda smo časni. Čast mora biti naše ime, čast mora biti naša budućnost”, naveo je Bečić

izvor: Analitika

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment