NAKON ”WAGNER KRIZE” U RUSIJI: Milan i Rajo tvrde da ne poznaju Putina, lobiraju za susret sa Zelenskim!

Jedan od najvećih udaraca koji bi žestoko poljuljanom Putinu mogao da zagorča život i rapidno ubrza njegov konačni pad, mogao bi da dođe iz regiona – konkretno Crne Gore i to od njegovih dojučerašnjih vjernih saveznika i podržavalaca iz neočetničkih, (makar do juče) putinističkih partija iz bivšeg DF-a

Velika kriza koja je potresla Rusiju nakon što je u subotu konvoj Wagnerovih boraca predvođenih Evgenijem Prigožinom krenuo na Moskvu, iz temelja je uzdrmala ruskog diktatora Vladimira Putina i samo je potvrdila ono što se odavno spekulisalo – da se zbog neuspjeha u Ukrajini politička kriza u Kremlju sve više produbljuje.

Iako je Prigožinova plaćenička vojska juče i zvanično napustila Rostov na Donu i krenula prema svojim terenskim kampovima, političke posljedice po ruskog diktatora tek će se manifestovati.

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik Putina, osudio je postupke šefa Wagnera Jevgenija Prigožina, ali on je po svemu sudeći, jedan od rijetkih koji je javno ostao uz ruskog autokratu, dok mu podrška u vojnim i političkim krugovima nezaustavljivo pada.

Jedan od najvećih udaraca koji bi žestoko poljuljanom Putinu mogao da zagorča život i rapidno ubrza njegov konačni pad, mogao bi da dođe iz regiona – konkretno Crne Gore i to od njegovih dojučerašnjih vjernih saveznika i podržavalaca iz neočetničkih, (makar do juče) putinističkih partija iz bivšeg DF-a.

Vučić se već ogradio, negira da se 20 puta sreo sa Putinom, kaže da je to propaganda protiv Srbije

Spekuliše se da je srpski autokrata Aleksandar Vučić već okrenuo leđa ruskom diktatoru jer je osjetio da ga je epizoda sa Prigožinom jako uzdrmala i da mu se bliži kraj.

Međutim, završni udarac Putinu i njegovom režimu dolazi od bivših konstituenata DF-a – Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP), čiji se lideri Andrija Mandić – Rajo i Milan Knežević polako odriču svog političkog boga Vladimira Kremaljskog!

Kako MEGAEKSKLUZIVNO saznajemo iz izvora bliskih Nebeskoj Rusiji i ”srpskom svetu”, Mandić i Knežević su već počeli da ”peru ruke” od veza sa Putinom. Prema navodima pojedinih izvora, oni se već prave da nikad u životu nijesu imali kontakt sa ruskim diktatorom i da ga nikad u životu nijesu ni vidjeli! Kako se spekuliše, već sa društvenih mreža brišu slike na kojima poziraju sa njim i zamjenjuju ih sa fotografijama u društvu ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog.

”Mandić, Knežević, ali i veliko parče njihovih pristalica, nakon Prigožinove akcije u Rusiji polako su počeli da se distanciraju od Putina i da se prave da nikad u životu nijesu bili bliski ruskom diktatoru. Naložili su svojim ljudima zaduženim za društvene mreže da obrišu sve slike sa Putinom sa što je više moguće adresa da bi nekako prikrili ono što je sada za njih ružna i politički neprihvatljiva prošlost”, rekli su naši izvori.

Jedna od rijetkih fotografija Putina sa Mandićem i Kneževićem koje njihovi aktivisti nijesu uspejli da izbrišu

Koliko daleko su lideri bivšeg DF-a spremni da idu, govori i najnovija epizoda iz jednog podgoričkog restorana u koji su Mandić i Knežević juče svratili da ručaju.

”Mandić je naručio tradicionalno koLenicu, a Knežević ‘bele bubrege’. Dok su sjeđeli i jeli prišao im je jedan od njihovih aktivista uz opasku ‘kako treba da podrže Putina u ovim  teškim trenucima”, kazali su MEGAEKSKLUZIVNO naši izvori bliski proizvođačima koLenice.

Odgovori koji su uslijedili šokirali su ne samo neimenovanog aktivistu, već i sve prisutne u restoranu.

Mandić je na opasku o potrebi da se podrži Putin samo kratko odgovorio – ”Ko je taj Putin?”.

U restoranu su zavladali ”šok i neverica”, kako bi to formulisali beogradski Vučićevi tabloidi.

Ali, najveća ”šokoneverica” uslijedila je kada je zbunjeni aktivista pogledao Kneževića prodornim pogledom. Lider DNP-a mu je nonošalantno uputio pitanje:

”Šta je to Putin?” da bi naknadno povišenim tonom uskliknuo ”Slava Ukrajini!”

Slava Ukraaaaajiniiii!

Ova anegdota proširila se po kuloarima brzinom kojom bi profesionalni politički Srbin, internet revolucionar, pobjegao od regrutacije kada bi trebalo u stvarnom životu da brani Kosovo.

Pojedini krugovi bliski Mandiću i Kneževiću spekulišu da su dvojica lidera već počela da lobiraju preko Dirtana Abazovića da se susretnu sa Zelenskim u Kijevu.

A da li će ova izdaja koja se ne pamti još od podviga Vuka Brankovića u mitološkom Boju na Kosovu, zadati konačan udarac ruskom diktatoru ostaje da se vidi u narednim mjesecima.

Aktuelno – Satira

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment