Nikšić: Građani uz račune dobijaju uplatnice da daju novac SPC 

Uz redovne račune za komunalije građanima Nikšića ovoga mjeseca dostavljena je još jedna uplatnica. U bijeloj koverti bez adrese Nikšićani su dobili flajere kojima ih Eparhija budimljansko-nikšićka SPC poziva da daju priloge za izgradnju hrama Majke Božije Trojeručice u Kličevu, kao i uplatnicu za priloge

Kako su kazali pojedini građani Nikšića, koverte je dostavio poštar.

I pored izdašnih uplata iz budžeta, od kojih su stotine hijada eura date za izgradnje novih hramova i adaptacije postojećih, milonske uplate za otvaranje vjerskih škola, SPC smatra da to nije dovoljno, pa su počeli uplatnice da dijele po stanovima kako bi i na taj način dodatno pripunili kasu.Naravno, sve je to iz džepa građana.

“Svojom uplatom postaješ priložnik izgradnje hrama Presvete Bogorodice Trojeručice u Kličevu, a ova molitva će se i za tebe izgovarati na svakoj liturgiji dokle je hrama, svijeta i vijeka”, piše na poleđini flajera uz tekst molitve koji glasi „Kritore i priložnike svetoga hrama ovog da pomene Gospod Bog u Carstvu svome svagda, sada i uvijek i u vjeke vjekova“.

U daljem tekstu se građani Nikšića obavještavaju da je izgradnja hrama u Kličevu započeta i da su za završetak radova neophodna značajna finansijska sredstva.

“Dragi sugrađani, započeli smo za potrebe vjernog naroda, a u slavu Presvete Bogorodice Trojeručice, s Bojom pomoći, izgradnju hrama u Kličevu. Radovi oko izgradnje se odvijaju intenzivno i za dovršetak započete gradnje potrebna su značajna finansijska sredstva. Želja nam je da narod bude istinski kritor ovog hrama, te vam uz apel za pomoć prilažemo i uplatnicu da, prema svojim mogućnostima, uplatite svoj prilog za izgradnju hrama. Dobrodošli ste u hramovnu slavu u utorak 25. jula 2023. godine”, piše u pozivu za uplatu priloga, koji je dostavljen uz račun za struju.

Građanima Nikšića, osim flajera, dostavljena je i uplatnica sa brojem žiro računa na koji će uplatiti priloge.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment