Nikšić: Lišene slobode dvije osobe zbog KD ugrožavanje sigurnosti na štetu advokata

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su jutros lišili slobode R.R. (62) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu advokata S.Lj., dok je Ž.M. (56) iz Nikšića lišen slobode zbog istog krivičnog djela izvršenog putem pomaganja. 
Naime, policija je postupala po prijavi advokata S.Lj. koju je podnio juče, a u kojoj je naveo da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće u naselju Kočani pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Ž.M. i R.R., a kojom prilikom je primijetio da R.R. kod sebe posjeduje vatreno oružje – pušku. S.Lj. je naveo u prijavi da mu je R.R. u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Ž.M. 
Danas je nikšićka policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste Ž.M. i R.R., kao i vozila u vlasništvu Ž.M. 
Prikupljena su obavještenja od prijavljenih lica, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se R.R. i Ž.M. liše slobode zbog gore navedenih krivičnih djela.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment