NOVI IZLIV BOLESNE PATETIKE SRPSKOG AUTOKRATE: Govorio o ”srpskoj patnji”, pa optužio Kurtija i Zapad da kreiraju ”kriminalnu situaciju”

Srpski autokrata je održao još jedno obraćanje javnosti ispunjeno bolesnom patetikom u kome Srbe pokušava da predstavi kao ugrožene i to sve u političke svrhe. Vučić je u njemu svojstvenom patetično-morbidnom stilu, incident prilikom saobraćajne kontrole podigao na neslućen nivo da bi ponovo podgrijao tenzije u Regionu. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima se povodom situacije na Kosovu.

Srpski autokrata je održao još jedno obraćanje javnosti ispunjeno bolesnom patetikom u kome Srbe pokušava da predstavi kao ugrožene i to sve u političke svrhe.

U još jednoj klasičnoj političkoj zloupotrebi Srba na sjeveru Kosova, iskoristio je incident u kome su učestvovali srpski maloljetnici i kosovska policija. Vučić je u njemu svojstvenom patetično-morbidnom stilu, incident prilikom saobraćajne kontrole podigao na neslućen nivo da bi ponovo podgrijao tenzije u Regionu.

“Brat i sestra, Dara i Kristijan, u selu Žitkovac, opština Zvečan napadnuti od strane takozvane Kosovske policije. Kristijana su udarali nogama po tijelu, oborili na zemlju, u klečećem stavu ga držali. Daru su takođe oborili i vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka, Marija, sa kojom sam jutro imao priliku da razgovaram i koja je sva uplakana bila, zatekla je kako joj sina drže na koljenima na zemlji, ćerku bosu koja je od stresa nekoliko puta kolabirala”,  zapomagao je patetični Vučić u današnjem obraćanju javnosti.

“Ti takozvani policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigom i kapama. Zamislite djeca su imali kacige i kape i vozili su kvada, a oni su valjda mislili da su to teroristi. Pokušavamo na svaki način da sačuvamo mir i stabilnost. Naša zemlja je dala sve da to tako i bude. Da čuvamo mir i da najbrže napredujemo u svojoj istoriji, međutim koliko god da smo se trudili mi izlaza više nemamo”, kazao je Vučić i skrenuo pažnju da nijedan Albanac nije upucan, ranjen ili teže povrijeđen.

Bestidni licemjer i lažov

Predsjednik Srbije naglasio je da je KBS rekao da se to nije dogodilo i da je to srpska izmišljotina, a kasnije su rekli kako su otvorili istragu.

On je kazao da kosovski premijer Aljbin Kurti kreira kriminalnu situaciju u kojoj maltretira sve stanovnike srpske nacionalnosti, i da ”sada zna da to radi uz pomoć Zapada”.

Zatim je licemjerni autokrata saopštio da uprkos tome Srbija mnogo godina unazad pokušava da sačuva mir, stabilnost i da ekonomski napreduje.

„Međutim, koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner evropskim silama, nikada nas nisu tako posmatrali“, naveo je i dodao da „šta god da smo uradili, uvijek smo mi bili krivci, makar i nemali nikakvu krivicu“, naglasio je srpski autokrata nastavljajući bolesni narativ o velikosrpskoj ugroženosti, iako je poznato da njegove kriminalne bande po nalogu obavještajnih službi izazivaju incidente na sjeveru Kosova kad god to Vučiću odgovara.

Aktuelno

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment