Od nosača gajbi do Noćnih vukova: Ko je Marko, sin Slobodana Miloševića, koji se pojavio u javnosti prvi put poslije 20 godina?

Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti poslije više od 20 godina.

Snimljen je na otkrivanju spomenika ocu, i to u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe „Noćni vukovi“.

Na snimku koji traje nešto manje od 50 sekundi Milošević se obratio okupljenima ponavljajući riječi svog oca zapisane na spomeniku: „Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nijesmo“.

„Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobijedićemo. Za pobjedu“, poručio je Marko, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo „Srbina čuva slava.“

Prije ovog pojavljivanja, 2019. Milošević je viđen na kremaciji majke Mire Marković u Moskvi.

Privilegovani „tatin sin“ koji je prve pare zaradio noseći gajbice, kako je njegov otac tvrdio, žario je i palio Srbijom i SRJ devedesetih godina prošlog vijeka, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsjednik Srbije i SRJ.

Pobjegao je iz zemlje svega nekoliko sati pošto je Milošević senior svrgnut, 5. oktobra 2000. U Rusiju je pobjegao preko Pekinga pošto je optužen zbog sumnji za učešće u organizovanom kriminalu, a za njim je raspisana i Interpolova potjernica.

Teretio se i da je usred dana u centru Požarevca sa telohraniteljima i saradnicima 2. maja 2000. brutalno pretukao tri člana Otpora i to pištoljem koji je držao u ruci. Fotografija unkaženog lica Radojka Lukovića postala je jedan od simbola otpora Miloševićevoj diktaturi.

Prema navodima optužnice, sudilo mu se i za zlostavljanje aktiviste Zorana Milovanovića, odnosno da ga je tukao i da mu je prijetio uključenom motornom testerom da će ga isjeći na komade i baciti u Veliku Moravu. Postupak protiv njega je zastareo 2012.

Ime Marka Miloševića se pojavilo u policijskoj akciji „Mreža“ vođenoj protiv organizovanih grupa švercera cigareta. Prema policijskim podacima, on nije samo uzimao procenat od drugih državnih grupa švercera cigareta, već je i sam švercovao, ali uz podršku cijelog državnog aparata.

Zarada koju je ostvario procjenjuje se na nekoliko stotina miliona njemačkih maraka. Bivši osuđeni šef DB Radomir Marković priznao je da je novac iznesen u Moskvu.

danas.rs

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment