Odović: Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja – ipak je otvorena

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, sa predsjednikom Opštine Kotor, Vladimirom Jokićem, i izvršnim direktorom kompanije Žičara Kotor – Lovćen, Markom Cusom, prisustvovao je otvaranju sezone na žičari Kotor-Lovćen.
“Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja – ipak je otvorena. Govorili su i da plaže neće biti spremne za predstojeću sezonu – e pa spremne su. Dakle, Vlada Crne Gore i ovo Ministarstvo rade da turistička sezona bude realizovana u svakom pogledu”, kazao je ministar Odović.
On je istakao da će rezultati rada Vlade biti izvor ponosa za svakog građanina, jer svaki napor usmjeren ka dobrobiti Crne Gore i njenih građana donosi korist cjelokupnom društvu.

Žičara, kao ključni dio turističke infrastrukture, ne samo da će olakšati pristup planinskim područjima i omogućiti posjetiocima da uživaju u prelijepim pejzažima, već će doprinijeti i ekonomskom rastu regiona, poručuju iz Ministarstva. 
Ministar je takođe naglasio sveobuhvatan značaj žičare i dodao da će ona obogatiti turističku ponudu Crne Gore.
Posebno je istakao da će žičara imati višestruki značaj, ne samo za turiste koji dolaze u Crnu Goru, već i za lokalno stanovništvo.
Proširenjem žičare do Cetinja, otvaraju se nova vrata turističkim mogućnostima, što će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju i promociji kulturnog nasljeđa i Kotora i Cetinja, navodi se u saopštenju. 
Ispod možete pogledati snimak (kliknite na sliku).

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment