„Ovako to izgleda kad se Aleksandar Vučić boji novinara Domagoja Margetića“: Hrvatski novinar objavio odluku o zabrani ulaska u Srbiju

Hrvatski novinar Domagoj Margetić, kome je juče, kako je pisao na svom Tviter nalogu, zabranjen ulazak u Srbiju, danas je na istoj društvenoj mreži objavio fotografiju Odluke o odbijanju ulaska u Republiku Srbiju.

U Odluci, koju mu je, kako navodi, granična policija izdala, piše da je „na snazi zaštitna mjera udaljenja, mjera bezbjednosti proćerivanja stranca, odnosno zabrana ulaska u Republiku Srbiju“.

Podśetimo, Margetić juče je, kako je rekao, „uhapšen“ na graničnom prelazu Batrovci.

Poslije pola sata zadržavanja izdata mu je, tvrdi, Odluka o odbijanju ulaska u Republiku Srbiju.

"Ovako to izgleda kad se Aleksandar Vučić boji novinara Domagoja Margetića": Hrvatski novinar objavio odluku o zabrani ulaska u Srbiju 2
Foto: Twitter/Domagoj Margetić

On je, kako je u videosnimku objavljenom na njegovom Tviter nalogu, rekao da se nalazi na ničijoj zemlji i da će „kampovati između granice Srbije i Evropske unije“.

Margetić je za to optužio predśednika Srbije Aleksandra Vučića, kazavši da se plaši dokumenata koje mu je ostavio pokojni Vladimir Cvijan.

Inače, promocija Margetivećog najnovijeg izdanja knjige „Krvave balkanske milijarde“, koja je trebalo juče da bude održana u beogradskom Medija centru, odložena je do daljeg.

Margetić je na promocije knjige trebalo da predstavi i istraživanje dokumentacije nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Cvijana.

Medija centar nije naveo razlog odlaganja promocije Margetićeve knjige i predstavljanja Cvijanove dokumentacije.

Podśetimo, po zvaničnom objašnjenju, Cvijan, nekadašnji savjetnik predśednika Srbije i visoki funkcioner SNS, počinio je samoubistvo još 2014. godine.

Međutim, njegova smrt je izazvala kontroverze u srpskoj javnosti, a po mišljenju nekih političara, i dalje je obavijena velom tajne.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 5. januara 2018. u Dunavu.

danas.rs

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment