PIPUNISANJE ZA POČETNIKE

piše: Perović Vukašin

Sastavlja se i treća anticrnogorska vlada za redom. Konfuzno, kao i sve ostalo. Jakov je išao u Beograd po instrukcije, a Milojko zove, sastavlja, nudi, otima… Pravi kao evropsku vladu u koju mogu svi sem crnogorsko-evropski blok. Milojkovi će biti vlada, Bečićevi skupština, a manjine ikebana. Evropska kolalicija isključena suštinski, a srpska formalno.
A onda se javi dvorska luda Crne Gore Milan Knežević, da skrene pažnju sa suštine. Kao nije zadovoljan, pa oni ništa nijesu dobili, pa opet nema Srba, potresa se Vučić, na ikoni Sv. Save krenula suza… A što je svrha glupiranja svetosavskog šalobacača i njegovo prosipanja trećerazrednih doskočica.   
  Vučićeva i Kneževićeva basna ima cilj da svi oni kojima je stalo do Crne Gore, a glasali su Bečića, Drirtana i Milojka, ne primijete da se pravi svetosavsko-četnička vlada. I da zaborave da je sastavljena u Beogradu. Jer nesretni narod rezonuje da ako nijesu zadovoljni neprijatelji Crne Gore Vučić i Knećević, onda je sigurno dobra za Crnu Goru. 
  Knežević i Mandić sa Novosrbima koji ih glasaju, duševne bolove zbog gubitka ministarskih mjesta, liječiće direktorskim mjestima po dubini. Vučić će se zadovoljiti Šipak Srbima, koji će sa ministarskih mjesta dokrajčiti Crnu Goru. Možda bolje od Kneževićević Novosrba, ili čak bolje i od pravih Srba. Svi zadovoljni. Eskobaru ništa nije jasno, ili možda jeste. A oni koji vole Crnu Goru?
 Ako smo se nadali da smo dotakli dno, grdno smo se prevarili. Može to još puno gore od nesretnog Zdravka i nesojastog Dritana. Ali što se niko ozbiljan ne glaska? Svi nešto čekamo, ali ne znamo tačno što. “Vaskrsnuća ne biva bez smrti” reče Rade Tomov, možda čekamo da nestanemo.
Podijeli:

Related posts

Leave a Comment