Porfirije o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti: Nasilna primjena džender ideologije i politike

Srpski patrijarh Porfirije izjavio je danas da pitanje jezika definiše indentitet naroda i da svaka nasilna i nepromišljena izmjena jezika može da ima velike posljedice kada je riječ o samosvijesti jednog naroda, kao što je srpski, na šta Srpska pravoslavna crkva (SPC) neprestano skreće pažnju, saopštio je SPC.

 Patrijarh je danas sa grupom srpskih lingvista razgovarao o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, a sagovornici su se saglasili da bi uslijedile trajne i štetne posljedice ukoliko bi se primijenio „taj, po ocjenama pravnih stručnjaka, neustavni zakon“.

Navedeno je da se samo u jednom dijelu radi o lingvističkom pitanju, a da je suština da se „zakonom nametne proces transformacije svijesti pojedinca i društva u cjelini, posredstvom jezika“.

Ocijenjeno je da je Zakon o rodnoj ravnopravnosti „nasilna primjena takozvane džender ideologije i politike“ i da takva praksa, sa obaveznošću primjene, ne postoji ni u jednoj državi Evropske unije.

Ukazano je i da nadležni organi ne sprečavaju, već su „više nego tolerantni prema grupi nevladinih organizacija koje neposrednim prisustvom u predškolskim ustanovama i školama uporno i sistematski promovišu džender ideologiju, politiku i praksu, propagirajući da i najmlađa djeca sama mogu da biraju kojeg su pola i roda“.

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment