Predsjednik države na sjednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta kritikovao rad vlada prije avgusta 2020. godine i ustvrdio da tek sada postoji politička volja za ulazak u EU

Fizički napad koji se – nije dogodio

Piše: Duško Mihailović


Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović juče se u sjedištu Evropskog parlamenta u Briselu „pohvalio“ kako je jedan od rijetkih kandidata za predsjednika u Evropi na kojeg je izvršen fizički napad, aludirajući na situaciju u toku predsjedničke kampanje kada se 10. marta grupa građana okupila na Cetinju uoči njegove promocije, kako bi izrazila protest zbog njegove uloge tokom nasilnog ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija na Cetinju, 5. septembra 2021. godine.

Tada je prilikom dolaska Milatovića na izbornu konvenciju u zgradu Sportskog centra u Prijestonici došlo do incidenta, tokom kojeg je, dok je Milatović sa svojim obezbjeđenjem prolazio kroz policijski špalir, došlo do guranja i koškanja okupljenih građana sa pripadnicima policije.

Milatović je dočekan uz zvižduke i negodovanje više desetina Cetinjana. Kao što se moglo vidjeti na video-snimku Pobjede, objavljenom tada na našem portalu, tokom prolaska kroz policijski špalir pripadnik Milatovićevog obezbjeđenja – zbog nasilničkog ponašanja, prijetnji i nedozvoljenog držanja oružja, višestruko osuđivani Zoran Ljiljanić – sapleo se i umalo oborio Milatovića, što je bio njegov jedini fizički kontakt sa bilo kim tokom ulaska u zgradu Sportskog centra na Cetinju.

No, i pored činjenice da nijedan od dva prisutna medija – Pobjede i RTV Cetinje – nije izvijestio da je došlo do „napada“ i „nasilja“ nad Milatovićem, političari i neke nevladine organizacije, potpomognute medijskim „izvještajima“ novinara koji su bili kilometrima daleko od mjesta dešavanja, utrkivali su se u tome da izvijeste o fizičkom „napadu“ i osude „nasilje“ nad Milatovićem.

O tome, da nikakvog fizičkog napada nije bilo, svjedočio je i sam Milatović u kratkom razgovoru sa novinarom Pobjede nakon održanog izbornog skupa, a neposredno nakon incidenta. Upitan komentariše incident koji se odigrao tokom njegovog dolaska u zgradu Sportskog centra na Cetinju, Milatović je kazao da „nema nikakav komentar“.

-Osim toga što je ovo vjerovatno rezultat siromaštva i loših politika. Ljudi su, prosto, ogorčeni na dosadašnje stanje i ja to, negdje, razumijem. Uradiću sve u narednom periodu da kao predsjednik svih građana brinem i o unapređenju životnog standarda svih Cetinjana i građana Crne Gore – kazao je tada Milatović ne pominjući nikakav napad na njega.

Čak je i sami Pokret ,,Evropa sad“, u prvom reagovanju, pominjao isključivo „instruisane verbalne provokacije“, kojima je na Cetinju pribjegla manja grupa građana. I Uprava policije u svom saopštenju od te noći navodi da je „tom prilikom došlo do guranja mase“ ne pomenuvši ni slovom bilo kakav fizički napad na Milatovića.

No, očigledno da je spin mašina dobro uigranih režimskih medija koja se aktivirala nekoliko sati nakon incidenta, vjerovatno procijenivši da bi to Milatoviću bilo isplativo u predsjedničkoj trci, toliko uspješno plasirala još jedan lažni narativ, ovoga puta o navodnom fizičkom napadu na njega, da je i sam predsjednik Crne Gore u to „povjerovao“.

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment