Prkačin: SPC čini zlo u Hrvatskoj, Crnoj Gori i okolini, Plenković da se obračuna sa njom kao Zelenski sa RPC!

Aktuelno

”Da ih je prije dvije (i po) godine načeo u Hrvatskoj, vjerujte mi da izbori ne bi ovako završili u Crnoj Gori, gdje je uništena Vlada i uništava se država, a naš veliki državnik, koji govori da zna vanjsku politiku – nema o tome pojma”, poručio je Prkačin.

General Ante Prkačin, zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, oštro je kritikovao takozvanu Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) poznatiju kao svetosavska sekta (SS), ističući da je predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković najveći zaštitnik interesa ove organizacije, koja, kako dodaje, čini zlo u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori i okolini.

Pozvao je hrvatskog premijera da se obračuna sa SPC kao što se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obračunao s Ruskom pravoslavnom crkvom (RPC).

Reagovanje Prkačina došlo je nakon što ga je politički predstavnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac na pres konferenciji SDSS-a napao zbog učestalog prozivanja SPC, pjevanja ‘Jure i Bobana’ i optužio za “širenje govora mržnje”.

”Pupovac je pikzibner! On ima toliko snage, koliko mu da Andrej Plenković, meni nije zanimljiv s tri posto težine. O Srpskoj pravoslavnoj crkvi iznosim samo istinu,” odgovorio je Prkačin Pupovcu, tokom javljanja uživo u program Z1 televizije, u emisiju Bujica i dodao:

“To, što je istina o SPC-u crna, pa čak i puno crnja nego što je ja prikazujem – to je druga stvar!”

General HOS-a je SPC nazvao “najzločinačkijim i prema hrvatskom narodu – najpodmuklijim neprijateljem”.

Na Pupovčevu optužbu da “demonizuje Srpsku pravoslavnu crkvu,” Prkačin je odgovorio:

”Ja ne demonizujem crkvu, već samo pominjem činjenicu da je SPC bez legitimiteta u Republici Hrvatskoj! Ona funkcioniše na temelju jednog skandaloznog i kretenskog ugovora, kakav je potpisao predsjednik Hrvatske vlade”, rekao je Prkačin.

Nakon toga se obrušio na bivšeg SDP-ovog premijera, Ivicu Račana, potpisnika spornog ugovora sa SPC-om, čije je poništenje general zatražio u više navrata: ”Ja ne znam narod koji takve kretene bira na čelo države, kako to rade Hrvati!”

“Ugovor je sklopljen s hrvatske strane na najvišoj državnoj razini, a to je predsjednik Vlade, dok je sa srpsko-pravoslavne strane taj ugovor potpisao izmišljeni predsjednik, nepostojećeg Episkopskog savjeta, nelegalne Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj” tvrdi Prkačin i dodaje:

“Ta crkva nije upisana u evidenciju vjerskih zajednica, jer kada bi to učinila, priznala bi Hrvatsku državu! Tada bi u našoj državi morala imati svoj žiro-račun i svoju blagajnu… U tom bi slučaju hrvatski ministar financija mogao kontrolirati prihode SPC. Kao što progoni hrvatske frizere, vlasnike malih ugostiteljskih objekata i kojekakvih zadruga, tako bi morao kontrolirati i račun SPC, s obzirom na to da oni uzimaju ogroman novac koji dobijaju na ime rente, na ogromnu imovinu Hrvatske države. Tu su imovinu država i pravoslavlje priskrbljivali tijekom stotina godina u Hrvatskoj,” kazao je general uz napomenu:

“SPC u Hrvatsku dolazi tek 1920. godine i svu imovinu koju je hrvatsko pravoslavlje stjecalo prije toga, u vrijeme Habsburške monarhije i hrvatsko-ugarskih kraljeva, sve je to pripalo njima!”

Prkačin ističe da je aktuelni predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković najveći zaštitnik interesa Srpske pravoslavne crkve, koja, kako dodaje, ”čini zlo u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori i okolini”.

”Kada mu je već stalo do Zelenskog i Ukrajine, kako se Zelenski obračunao s Ruskom pravoslavnom crkvom, obračunaj se ti sa srpskom”, poručio je Prkačin Plenkoviću.

“U pravoslavlju je pravilo da svaka država ima svoju crkvu i svaka crkva ima svoju državu,” objasnio je i upozorio: “Izuzetak su ruska i srpska pravoslavna crkva…”

”Da Plenković zna politiku, on bi shvatio kakvo zlo na Balkanu čini SPC”, nastavio je Prkačin i poručio:

”Da ih je prije dvije (i po) godine načeo u Hrvatskoj, vjerujte mi da izbori ne bi ovako završili u Crnoj Gori, gdje je uništena Vlada i uništava se država, a naš veliki državnik, koji govori da zna vanjsku politiku – nema o tome pojma”, poručio je Prkačin.

Razgovor sa generalom Prkačinom pogledajte od 34. minuta:

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment