Protest ispred SDT-a: “Milivoje Katnić je za njih planina i simbol prkosa”, “Čime Novović drži u šaci Borisa Savića?”

U Podgorici je održan treći protestni skup na kojem je iskazana podrška bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Grupa crnogorskih građana i političkih aktivista najavila je protest ispred zgrade državnog tužilaštva u znak podrške Katniću, tražeći da mu se zbog lošeg zdravstvenog stanja omogući odbrana sa slobode.

“Pozivamo i prozivamo tužioce i sudije koji su zaboravili na pravdu od paśega straha za fotelju. Milivoje je simbol nepravde i prkosa. 
Pitamo Novovića čime drže u šaci Borisa Savića”, saopštila je na današnjem protestu građanska aktivistkinja Svetlana Pajović-Musić. 

Građanski aktivista Predrag Vušurović poručio je da “širom zatvorenih očiju Zapad sve vrijeme ćuti i gleda”. 

“I mrtav bi Katnić Crnoj Gori bio na ponos, a vama gospodo na grijeh. Ova zemlja sa sobom nosi i pamti lance ropstva. 

Kriv je Katnić što je spriječio sunovrat Crne Gore. A dok nam preporučuje i najavljuje repertoar ruka pravde nije masna od kokica već spaljena od cigareta. 

Tužilaštvo nema kad da se bavi pravdom od međa porodice Katnić. Milivoje je i sad za njih planina. Puštite ga da bude građanin Milivoje Katnić. Katnić i na ivici snaga pokazuje da mu basta…”, poručio je Vušurović. 

“Prekjuče je moje srce dirnula pjesma Sretena Vujovića. A ja ću danas ovako: Oj đevere sabljo britka i ovo je naša bitka. Bitka za tebe i sve nas. Za naše potomke. Molim se śutrašnjem danu da nam ispuni najveću želju…”, rekla je kroz suze snaha Milivoja Katnića, Biljana.

Katnić ovakvom žrtvom svima drži moralni čas, poručila je Ivana Pajović.  

Okupljeni građani su izveli performans ispred zgrade SDT-a.

Katnić već sedmicama u pritvoru štrajkuje glađu, a od ove sedmice i žeđu. 

Protest je najavljen pod sloganom “Spasimo život Milivoju Katniću – potonja je ura!”

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment