PUTIN IMA OZBILJAN RAZGOVOR S OBAVJEŠTAJCIMA! Potvrđeno iz Kremlja, posebno je važno što će biti iza zatvorenih vrata

Ruski predśednik Vladimir Putin će imati danas  “ozbiljan razgovor” s Federalnom bezbjedonosnom službom (FSB) zemlje, prema portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu.

Uloga službe “teško se može precijeniti” u sadašnje vrijeme, dodao je Peskov tokom redovnog razgovora s novinarima.

“Putin će danas ušestvovativati na sastanku Odbora Federalne službe bezbijednosti. Predśednik će održati govor, čiji će dio biti otvoren”, rekao je Peskov. “Bit će i dio iza zatvorenih vrata kao što je tradicionalno slučaj, veliki opsežni govor direktora FSB-a Bortnikova u prisustvu predśednika.”

Značenje službe u ovom trenutku teško je precijeniti tako da će to biti ozbiljan razgovor”, dodao je Peskov. “Uglavnom će se raditi o sumiranju prošlogodišnjih rezultata FSB službe i postavljanju očekivanja za nadolazeću godinu.”

U poneđeljak je saopštenje iz Kremlja otkrilo da će Putin učestvovati na sastanku Upravnog odbora Federalne bezbjedonosne službe, tokom kojeg će se “sumirati rezultati operativnih i službenih aktivnosti tijela FSB-a u 2022. i prioritetni zadaci za 2023. bit će identifikovani.”

Putin brifiran o privremenom zatvaranju aerodroma

Putin je također obaviješten o privremenom zatvaranju aerodroma u Sankt Peterburgu, dodao je Peskov koji je odbio da da bilo kakve dodatne pojedinosti, ali je rekao da će gradske vlasti i vojska kasnije imati više novosti.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je da su ograničenja zračnog prostora oko Sankt Peterburga ukinuta nakon zatvaranja. Internetske stranice za praćenje letova pokazale su ponovno polijetanje aviona s aerodroma Pulkovo nakon obustave operacija.

Ranije u utorak, gradska vlada je rekla da aerodrom neće primati letove do podneva po lokalnom vremenu. A državne novinske agencije RIA i TASS izvijestile su da je zračni prostor u radijusu od 200 kilometara od grada bio zatvoren do 13:20 po lokalnom vremenu.

Usluge praćenja letova pokazale su letove kako se okreću i vraćaju na polazni aerodrom. Prijave su uslijedile nakon izvještaja o neidentifikovanom objektu u vazduhu, ali vlasti niijsu potvrdile razlog zatvaranja.

Dnevno.hr

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment