Ruka izdaje

Manipulativna moć opozicionog pokreta URA iz dana u dan sve je tanja, a članstvo i obožavaoci bivšeg kapricioznog premijera sve malobroniji. Lanac laži i izdaja steže vrat partije koja, tražeći novu žrtvu, sada razara sopstvenu supstancu. Ruka pravde, šta li?

piše: Mirjana Kostić

Aktuelna politička previranja i rekonfiguracija vladajuće većine u Ulcinju betonirali su čelnu poziciju GP URA na rang listi partija bez skrupula i još jednom bjelodano potvrdili da je čin izdaje duboko urastao u tkivo ove male političke stranke koja je nanijela veliko zlo Crnoj Gori. Bila u parlamentarnoj većini, ili u opozicionim klupama, u Vladi, ekspertskoj, manjinskoj, tehničkoj, ili van nje, u lokalnoj vlasti, u stranačkoj koaliciji, u bilo kakvom političkom poduhvatu – URA je do sada iznevjerila sve koji su joj pružili ruku. Sve osim Srpske pravoslavne crkve. 

Prvo je iznevjerila svoj partijski program i prevarila svoje birače na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. godine. Zatim je uskočila u velikosrpsku koaliciju i kao gejm čejndžer skrenula Crnu Goru s evropskog kolosijeka, gurnula je pod noge srpskom svetu i uvela u zonu sumraka. Izdaju je, barem javno, naplatila potpredsjedničkom funkcijom u Vladi. Što očigledno nije zadovoljilo megalomanske apetite ove male partije i njenog lidera. Zato je Abazović izdao i svog dobročinitelja, premijera Zdravka Krivokapića, i prigrabio njegovu fotelju. Onda je bezočno prevario DPS i zahvalio im na podršci njegovoj Vladi tako što je, potpisujući Temeljni ugovor, svojim gramzivim rukama oteo dio svete crnogorske istorije i sakralno nasljeđe naroda kojem ne pripada olako predao Crkvi tuđe države.

Gazeći sve etičke principe, URA je izdala državu koja je mlađanom vođstvu ove partije omogućila da direktno iz studentskih klupa uzleti do vrhova vlasti. Pronevjerili su vrijednosti kojima se ova zemlja ponosila i bili zamajac projekta njenog državnog uništenja. Izdali su Crnogorce, izdali Albance, izdali sve druge evropski orijentisane narode u Crnoj Gori. Povrijedili su čak i Majke Srebrenice.

Odanost, za sada, jedino nijesu uskratili velikosrpskom nacionalnom korpusu. I svojim mentorima i medijskim pokroviteljima iz propagandnog  glasila Vijesti, od kojih su naslijedili izdajnički gen i golem prtljag koji zaslužuje jedino duboki prezir.

Ovih je dana URA izdala i rodni grad njenog lidera. Zakulisne radnje i tajni pregovori doveli su do kraha vladajuće koalicije “Za novi početak”, zanimljivo baš u vrijeme kada je gradonačelnik iz redova tog građanskog pokreta trebalo da ustupi svoje mjesto koalicionom partneru. Zato je danas, dvije godine nakon lokalnih izbora, Ulcinj pred novim početkom. Ironijom sudbine, halapljivost “brata Abaza” i njegove stranke uvela je DPS u lokalnu vlast.

Od spektakularnog slavlja u izbornoj noći 27. marta 2022. godine ostala su samo još spektakularnija, ali nažalost prazna, pobjednička obećanja o izgradnji univerziteta u Ulcinju, gradske luke, stadiona, mosta na Bojani, ekskluzivnih hotela čiji su investitori ostali tajna. Manipulativna moć opozicionog pokreta URA iz dana u dan sve je tanja, a članstvo i obožavaoci bivšeg kapricioznog premijera sve malobroniji. Lanac laži i izdaja steže vrat partije koja, tražeći novu žrtvu, sada razara sopstvenu supstancu. Ruka pravde, šta li?

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment