Ruski osvajači počinju da paniče poslije napada na most na Krimu, kaže zvaničnik

Ruski osvajači počinju da paniče poslije ukrajinskog udara na most koji povezuje okupirano poluostrvo Krim i Hersonsku oblast, rekao je Denys Chystikov, zamjenik stalnog predstavnika predśednika Ukrajine na Krimu u intervjuu za Radio NV 22. juna.

Napad ih podśeća na prošlogodišnji štrajk na mostu Antonivskyi u Hersonu, tvrdi Čistikov.

„Današnje eksplozije na mostu Čonhar, kao što vidimo sa fotografije i videa, podśećaju osvajače na sličnu situaciju sa Hersonskim mostom, koji je otvorio put za oslobađanje desne obale“, rekao je on.

“Ovo je određena asocijativna serija koja izaziva paniku među ruskom vojskom.”

Eksplozije tokom noći 22. juna zabilježene su ne samo u blizini sela Čonhar u Hersonskoj oblasti, đe se nalazi most, već i u blizini grada Džankoja na okupiranom Krimu. Međutim, okupacione vlasti pokušavaju da prikriju rezultate štrajka, dodao je Čistikov.

“Džankoy je u panici od jutra”, rekao je zvaničnik.

“Mještani prijavljuju veliki broj eksplozija na ovom području, o čemu okupaciona vlast ćuti. Mnogi stanovnici Krima su angažovani u transportnoj industriji. Sada su njihovi rođaci počeli da brinu jer ne mogu telefonom da kontaktiraju vozače, a to rezultira širenjem negativnih mišljenja i nezadovoljstvom zbog postupaka nadležnih.”

Nema prijavljenih žrtava u eksploziji na mostu Čonhar. U međuvremenu, Volodimir Saldo, šef okupacione vlasti Hersona, koga je imenovala Moskva, tvrdi da „veza između Hersonske oblasti i Krima nastavlja da funkcioniše, jer je saobraćaj vozila privremeno organizovan na rezervnoj ruti“.

Voice of Ukraine

prevod na crnogorski: Voice of Montenegro

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment