S.O.S. Opšta mobilizacija dijaspore!

Suočeni sa antidržavnim postupanjem crnogorske Vlade, kojim se podrivaju temelji državnog ustrojstva i sam ustavni poredak, mi građani Crne Gore kako u domovini tako i dijaspori moramo braniti tekovine na kojima počiva naša država kao građanska, multinacionalna i antifašistička. Aktuelna vlast je svojom nekompetencijom, promovisanjem kleronacionalizma, populističkom retorikom, partitokratskim funkcionisanjem, revanšizmom i otvorenim zalaganjem za priključenje “srpskom svetu”, za nepune tri godine vratila našu domovinu decenijama unazad.


Trenutna politička, društvena i ekonomska situacija u državi, prouzrokovana odlukama anticrnogorskih vlasti, dovela je do toga da predstojeći predśednički izbori budu presudni za opstanak  Crne Gore. Zbog toga je važno da na ovim izborima, koji imaju referendumski značaj iz 2006. punu podršku damo i od naše dijaspore. Montenegro international , vjeruje da, kao i 21.maja. 2006., naša dijaspora će i 19. marta 2023. u najoptimalnijem broju na izborima dati podršku crnogorskom suverenističkom bloku.


Da su ovi izbori “biti ili ne biti”, najbolje govori činjenica da su službe Srbije angažovale sve svoje kapacitete, kako bi spriječili dolazak naše dijaspore na izbore. Iz pouzdanih izvora imamo informaciju da srpske službe kupuju avionske karte za letove ka Crnoj Gori iz svih evropskih zemalja u kojima je značajan broj naših iseljenika, kako naša dijaspora ne bi mogla doći na izbore. Ogromna sredstva opredijelili su i za dolazak nekoliko desetina hiljada glasača iz Srbije i Republike Srpske, a koji su nezakonito i uz blagoslov Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Filipa Adžića ubačeni u birački spisak. Na ta način namjeravaju da nezakonito i izbornim  prevarama, ali i kupovinom glasova poput izbora u Nikšiću, Podgorici, Herceg Novom i još nekim gradovima dobju i predśedničke izbore.


Mi u Montenegro international-u vjerujemo da će naša dijaspora  kao i vazda stati u odbranu Crne Gore i njenih vrijednosti. Pozivamo da 19.marta.odemo u Crnu Goru i svojim glasovima omogućimo pobjedu građanske, multinacionalne,antifašističke i evropske Crne Gore. Mi iz Montenegro international-a stojimo na raspolaganju našoj dijaspori ([email protected]) za sve potrebne informacije, podršku i pomoć oko njihovog dolaska na izbore.


Mi, slobodni  građani, nemamo drugu domovinu do Crne Gore, zato želimo da vrijednosti kojima težimo ostanu nesalomljivi temelji naše državne politike koji se neće mijenjati dolaskom neodgovornih,nedobronamjernih  i kalkulantskih vlasti i pojedinaca. Mi želimo da se svi crnogorski građani ostvare u pravednoj državi, građanskom i sekularnom društvu.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment