SD: Parlamentarna većina samo deklarativno proevropska i pro-NATO

Kreiranje javnog mnjenja i te kako zavisi od političkih procesa u državi i onih poruka koje nam, direktno ili indirektno, u političkom diskursu ili putem djela, šalju političke elite, tj. vlast u Crnoj Gori, saopštile su Socijaldemokrate, ističući da zato istraživanje koje je objavio RSE za tu stranku ne predstavlja nikakvo iznenađenje.
“Građanke i građani Crne Gore, izgleda, jednostavno slijede ono što je suštinska politika parlamentarne većine u Crnoj Gori. Iako deklarativno proevropski i pro-NATO orijentisana, aktuelna parlamentarna većina u Crnoj Gori je, bez izuzetka, sve osim toga. Zato i ne čudi da, nakon skoro 4 godine od njihovog dolaska na vlast i tzv. “oslobođenja” Crne Gore, građanke i građani kao najozbiljniju opasnost za našu državu vide jednog od naših ključnih partnera, Sjedinjene Američke države”, navodi SD u saopštenju.
Zaključuju da bi, imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora članica NATO saveza, čije su SAD jedan od predvodnika – ovakvi stavovi crnogorskih građanki i građana, osim za nas u državi, trebali da budu i ozbiljan alarm za naše međunarodne partnere.
“Nama je sve jasno, a njima, ako dosad nije, sad bi trebalo da postane”, poručuju socijaldemokrate.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment