SDT: Podignuta optužnica protiv Zvicera, Vujotića i još 16 osumnjičenih za likvidaciju vođe škaljarskog klana

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnica protiv Radoja Zvicera i Milana Vujotića zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije i teško ubistvo putem podstrekavanja, kao i protiv još 16 osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe.
SDT je danas predalo Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminla, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, optužnicu protiv 18 okrivljenih lica: R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., V.L., F.K., R.Ž., M.K., M.J., M.Č., V.V., D.R., i S.J., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv okrivljenih R.Z. i M.V., za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja, i protiv okrivljenog M.K., za krivično djelo nedozvoljeno državnje oružja i eksplozivnih materija.
U izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni R.Z i M.V., u Crnoj Gori i na treritoriji drugih država Evrope, u 2020.godini, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni i druga nepoznata lica, između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na opštećenog J.V., za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J., u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način, te podstrekavali druge članove kriminalne organizacije i preduzimali druge radnje u tom cilju.
U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L., I.T., M.K., M.Č., M.J i D.R., produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z., M.V., D.K., D.B., S.K., F.K., R.Ž. i S.J., sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni dostupni organima krivičnog postupka, jer se nalaze na izdržavanju kazne.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment