Šetnja za Ukrajinu na Cetinju danas od 16:30h

Danas u 16:30h biće održana još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini na Cetinju.

“Na dvije godine i tri mjeseca od sveobuhvatne ruske agresije svjedočimo pojačanom intenzitetu ruskih napada na istoku Ukrajine. Zločinački režim u Kremlju ne odustaje od agresije koristeći sva raspoloživa sredstva započevši i prvu fazu vježbi s nestrateškim nuklearnim naoružanjem u Južnom vojnom okrugu demonstrirajući jasnu namjeru intenviziranja agresije na Ukrajinu. Dok, s druge strane, zapadni demokratski svijet još uvijek ne pokazuje jasnu i odlučnu namjeru da se patnje i stradanje Ukrajinki i Ukrajinaca završe slanjem adekvatne pomoći ukrajinskom narodu kako bi se odbranio i pobijedio ruskog agresora.

Trenutno stanje na frontovima u Ukrajini, predstavlja odraz slabosti zapadnog demokratskog svijeta a ne veličinu ruske moći. Dok je ukrajinski narod pokazao svoju neustrašivost i borbenost koja od 2014. godine aktivno sprečava brojnijeg i jačeg neprijatelja da okupira njihovu zemlju. Stoga je dužnost svakog slobodnog čovjeka da pruži bezrezervnu podršku ukrajinskom otporu i građani Cetinja će zato u svom slobodarskom duhu nastaviti podśećati domaću i stranu javnost na važnost podrške ukrajinskoj borbi. Vidimo se na Dvorskom trgu da još jednom protestnom šetnjom pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu i pošaljemo poruke mira i slobode! Slava Ukrajini! Herojima slava!”, navodi se u najavi. 

Napominju da je zbog obilježavanja polumature i okupljanja polumaturanata održavanje skupa podrške Ukrajini pomjereno za 16:30h umjesto 18h, kako je bilo juče najavljeno.  

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment