Stav 

Uzalud vam trud, svirači! 

Hrabro se broji preko 30 hiljada eura potrošenih na spartansku borbu protiv jagnjetine! I to sve dok u druge upiru svoj bogougodni prstić za bademe i cvijeće! Je li, ko je jeo bademe i mirisao cvijeće o trošku Države?

piše: Đorđe Šćepović

“Da cijela Crna Gora bude poštena!” gromko i pravednički progovara Aleksa Bečić, prekaljeni borac protiv mafije, i to sve dok se njegova partijska svita hrabro bori s ovalima hrane, naročito se rvajući s popecima! Hrabro se broji preko 30 hiljada eura potrošenih na spartansku borbu protiv jagnjetine! I to sve dok u druge upiru svoj bogougodni prstić za bademe i cvijeće! Je li, ko je jeo bademe i mirisao cvijeće o trošku Države? Da, ovako vjerovatno izgleda naslovnica režimskih Vijesti, koje, priznajem, odavno ne čitam, jer mentalna higijena je pola zdravlja. A ko je pojeo više od 30 hiljada o trošku Države, ko je državna preduzeća pretvorio u partijske ćelije? U sigurnu partijsku kuću za članove, aktiviste i rodbinu? Ma, koga briga, herojima 31. avgusta u nepočinstva se ne gleda!

A usred vijesti o krkanluku nosilaca avgustovskih spomenica i crvenih kravata, koji, kao da su klonirani u nekoj laboratoriji, pa svi nekako izgledaju isto, jedan od njih, politički uhljebljen u Čistoći, na svom automobilu pronalazi zlokobnu poruku: Pazi što radiš Vukadinoviću! Brr, i sad me obuzima jeza kad pomislim na monstruozan sadržaj ispisan na bijelom papiriću, sadržaj bez zareza, i opet, po ko za koji put oskrnavljeni vokativ, taj arhineprijatelj Demokrata, pamtite ono čuveno: Idemo ljudi! I sve ostalo. Slutim da je vokativ član DPS-a, te na sceni imamo čist politički revanšizam! Nakon kobajagi uništenih bilborda, demoliranih već demoliranih automobila, master mind Demokrata odlučio je preći na strašne prijetnje po život i tijelo! Uzalud vam trud, svirači, u vaše imbecilne mantre više niko ne vjeruje. Manir zatrpavanja sopstvenih gozbi ne može sakriti ni groteskni Šaranović koji ispred Tužilaštva drži nekakvu kutiju, hrabro dajući izjavu okupljenim novinarima i neodoljivo podśećajući na do bola karikiranu verziju Korada Katanija. Gledali ste Hobotnicu?

Nova opštinska vlast, u kojoj je i Korado Šaranović, ponizno prima mitropolita Srpske crkve u Crnoj Gori, vjerovatno dogovarajući detalje u vezi s podizanjem 7 novih objekata ove parareligijske organizacije. Gospodo draga, možete ih sagraditi i 77, među vašim zidovima Boga odavno nema. U vašim hramovima Bog je Sveti Sava. A sveci ratni zločinci Milorad Vukojičić, Slobodan Šiljak i drugi. Evropski Jakov Milatović se javno divi počivšem Momiru Bulatoviću, posilnom takođe počivšeg Slobodana Miloševića. Pa šta? Koga briga? Čovjek je obećao plate o kojima ne odlučuje, i zbog kojih danas kupujete najosnovnije ljekove, pa šta?!

U međuvremenu, Dritan Abazović je rehabilitovao prokazanog Bana, vlasnika Pomorskog saobraćaja, kog je, prije samo nekoliko mjeseci označio kao kriminalca. Izgleda da je i gospodin Ban bez pogovora prihvatio Dritanovu rehabilitaciju, nakon svega što je ovaj izgovorio na njegov račun. No, tako vam je to, u Gori nam Crnoj. Svjetske aviokompanije otkazuju aranžmane s Podgoričkim aerodromom, šalterski radnici na aerodromu usred radnog vremena napuštaju radna mjesta, putnici na tivatskom plivaju u vodi, aerodromskoj, ne morskoj, ali, koga briga? Nema više bauka zvanog DPS, zar to nije najveći ideal kojem su slobodni i pravdoljubivi stremili sve do ostvarenja svoga sna. Dobro, taj san je od početka košmar, ali zar očekujete da će takvi ikad to i priznati? I kome uopšte trebaju avioprevoznici koji voze do evropskih metropola? Uvijek možete na krilima Vučićevih motornih ptica do Beograda ili Banjaluke. Zar to nije čista egzotika?!

gradski.me

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment