Stilske figure Božene Jelušić

Stvarna mjerna jedinica izdaje ponijeće ime po onoj čiji je 41. glas Dritanu omogućio da destraga Crnu Goru

izvor: Analitika

piše: Aleksandar Radoman

Najnovija izjava Božene Jelušić da je „obuzima stid“ kao da je skrojena za Riplijevu rubriku „Vjerovali ili ne“. Stid Božene Jelušić ide u kategoriju najvećih misterija čovječanstva, poput čudovišta iz Loh Nesa, Jetija ili Bigfuta. Postoje, naime, svjedoci koji se kunu da čudovišta postoje, ali od opipljivih dokaza nema ništa.

Sve suze lijući što je premijer kojega je ona izabrala na to mjesto u „siromašnoj Crnoj Gori“ riješio da šakom i kapom finansira vjerske škole, Jelušić je prizvala vlastiti stid. Đe je taj stid obitavao ove dvije godine sistematskoga urušavanja države i društva, kuđ li se dio Boženin stid kad je njen premijer poklanjao sakralnu baštinu Crne Gore Beogradskoj patrijaršiji, što li je bilo s tim stidom kad je njena koleginica iz poslaničkoga kluba 18 puta blokirala izbor sudija Ustavnoga suda svjesno proizvodeći urušavanje još jedne u nizu institucije, kud li je ispario Boženin stid dok je – svjesna da krši Ustav – glasala za Izmjene zakona o predśedniku, u kakvom li je agregatnom stanju bio taj stid dok je njen premijer pokretao hajke na novinare, građanske aktiviste i intelektualce ili na Cetinju suzavcem gušio one što su se drznuli da dignu glas protiv poniženja, što bi s tim stidom dok su njen premijer i zlosretnji Rade pretovarali šlepere cigara po sistemu 90% Zeću, 10% preduzeću – pitanja su na koja ćemo dobiti odgovor taman kad i neko konačno uspije uhvatiti Jetija i dokazati egzaktno njegovo postojanje.

Ovih dana Boženin se stid mogao testirati i po pitanju formiranja protivustavne Vlade kojom se Boženina partija i formalno svrstala uz proruske i velikosrpske snage, Vlade za koju je konačno i jasno rečeno da je neće priznati ni EU ni SAD i čije će formiranje zaustaviti pregovore s EU i po svemu sudeći Crnu Goru trajno odrediti kao duboku – od svijeta izlolovanu – provinciju Srpsko-ruskoga svijeta. Biće to Vlada za koju znamo da će je priznati jedino Beograd i Moskva jer oni su je i sastavili. Našao se Boženin potpis i na dokumentu koji garantuje formiranje takve vlade. Eto da nam pritvrdi da je Boženin stid tek stilska figura – ironija…

Kad je potpisan tzv. Temeljni ugovor s Beogradskom patrijaršijom napisao sam da je Dritan mjerna jedinica za izdaju i grdno pogriješio. Svoga poslodavca Aleksandra Vučića Dritan, naime, nikad nije izdao. To što je po njegovu nalogu đavolu predao Crnu Goru samo je stvar realizacije ugovorenih obaveza. Zato Dritan nije mjerna jedinica izdaje već nesojluka, a stvarna mjerna jedinica izdaje ponijeće ime po onoj čiji je 41. glas Dritanu omogućio da destraga Crnu Goru. Mjerna jedinica izdaje nacionalnih interesa zapravo je – Božena.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment